Πετάνε χωρίς λόγο τον κόσμο από τις 100 δόσεις

Σκάνδαλο στον ΟΑΕΕ!

Δυο περιστατικά μέσα σε διάστημα 24 ωρών αποκαλύπτουν ότι κάτι δεν πάει καλά στον ΟΑΕΕ αφού δυο πολίτες που είχαν ενταχθεί στις 100 δόσεις και ήταν συνεπέστατοι στις πληρωμές τους έχασαν την ρύθμιση για δικαιολογίες που μόνο αστείες φαντάζουν!

Η πρώτη περίπτωση αφορά πρώην  ασφαλισμένη στον ΟΑΕΕ η οποία είχε ενταχθεί στις 100 δόσεις και έχει καταβάλλει εμπρόθεσμα την κάθε δόση μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2015! Όταν πήγε να ρωτήσει αν πηγαίνουν όλα καλά οι υπάλληλοι της απάντησαν ότι είναι από τον Σεπτέμβριο του 2015 εκτός ρύθμισης γιατί η κατάθεση εκείνο το μήνα έγινε στις 9 το βράδυ και το σύστημα, όπως επι λέξει της είπαν, δεν ελέγχει τόσο αργά αν έχουν καταβληθεί τα χρήματα.... Η επιλογή της είναι τώρα να ενταχθεί στις 12 δόσεις όπως της είπαν κάτι που είναι αδύνατον αφού θα πρέπει να καταβάλλει μηνιαία δόση περίπου 1.000 ευρώ το μήνα!

Η δεύτερη περίπτωση αφορά πρώην ασφαλισμένη στον ΟΑΕΕ η οποία τώρα είναι ασφαλισμένη στο ΙΚΑ. Η συγκεκριμένη γυναίκα, έπρεπε, όπως γίνεται με όλους τους πρώην ασφαλισμένους να πηγαίνει κάθε 6 μήνες - παλαιότερα ήταν 1 χρόνος - χαρτί που να αποδεικνύει ότι είναι ασφαλισμένη αλλού για να παίρνει απαλλαγή από τον ΟΑΕΕ! (Ο ορισμός της γραφειοκρατείας). Όταν λοιπόν καθυστέρησε και πήγε αντί για τους 6 στους 8 μήνες η απαλλαγή δόθηκε, αλλά της είπαν ότι έχει χάσει τις 100 δόσεις εξαιτίας αυτής της καθυστέρησης! Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι στην περίπτωση αυτή και ενώ την έβγαλαν από την ρύθμιση των 100 δόσεων οι δόσεις που έμπαιναν κάθε μήνα πιστώνονταν κανονικά από τον ΟΑΕΕ!

Κανείς δεν θέλει να πιστέψει ότι κάποιοι ψάχνουν αφορμή για να πετάνε τον κόσμο από την ρύθμιση των 100 δόσεων. Όμως, μήπως η διοίκηση του ταμείου πρέπει να απαλλαγεί από τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και να αποκαταστήσει τέτοιου είδους αδικίες από πολίτες οι οποίοι ΘΕΛΟΥΝ να πληρώσουν αλλά τους στερείται το δικαίωμα;

Διαβάστε επίσης