Σοφία Βούλτεψη: Τα προβλήματα διογκώθηκαν μέσα σε ένα χρόνο

«Eγκληματική η συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ»

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο, για το θέμα του ασφαλιστικού, εξαπέλυσε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και γ.γ. πολιτικής τεκμηρίωσης και ενημέρωσης του κόμματος, Σοφία Βούλτεψη, που έκανε λόγο για «εγκληματική συμπεριφορά» και για “συνεχή ψέματα”.

Μιλώντας στην εκπομπή “Δύο στις 2”, για το θέμα του ασφαλιστικού είπε ότι η κυβέρνηση, από τον περασμένο Αύγουστο έκανε 13 φορές μειώσεις στις συντάξεις, ενώ αναφερόμενη στον κ. Κατρούγκαλο τον κατηγόρησε ότι από αντιμνημονιακός που ήταν «περιφέρει τώρα το σώμα του εγκλήματος», όπως χαρακτήρισε την κυβερνητική πρόταση για το ασφαλιστικό.

Σε ερώτηση για πιο λόγο δεν συναινεί η Ν. Δημοκρατία με την πρόταση για το ασφαλιστικό, αναρωτήθηκε: «δηλαδή θα μείνει ατιμώρητο το ψέμα και η ατιμία;» και πρόσθεσε: «αν έχουν κυβερνητική πλειοψηφία ας το ψηφίσουν».

Η κ. Βούλτεψη είπε επίσης ότι «δεν υπάρχει Έλληνας -ακόμα και αυτοί που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ- που να πιστεύει ότι η ζωή του είναι καλύτερη σήμερα, σε σχέση με πέρυσι τέτοιο καιρό και υποστήριξε ότι εκτός από το ασφαλιστικό η κυβέρνηση δημιούργησε σωρεία προβλημάτων με τις πολιτικές που ακολουθεί.

«Τα προβλήματα δημιουργήθηκαν με την εγκληματική αυτή συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ όλους αυτούς τους μήνες που διόγκωσε τα προβλήματα. Πέρυσι τέτοιο καιρό τα ασφαλιστικά ταμεία είχαν πλεόνασμα 700 εκ. ευρώ και ξαφνικά τώρα μας εμφανίζουν ένα έλλειμμα 1,2 δισ. Δεν μπορεί πέρυσι τα αποθεματικά των τραπεζών να ήταν 37,8 δισ. και τώρα 800 εκ. μετά την ανακεφαλαιοποίηση. Δεν μπορούμε εμείς να έρθουμε και να επιβραβεύσουμε όλη αυτή την ανεύθυνη συμπεριφορά», υπογράμμισε.

Διαβάστε επίσης