Θρήνος στην Αιτωλοακαρνανία για τους δύο αγνοούμενους που εντοπίστηκαν σε αυλάκι 6 μέτρων - Στην Πάτρα για νεκροψία οι σοροί ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και ΒΙΝΤΕΟ

Τι εξετάζουν οι Αρχές

Στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών προκειμένου να γίνει νεκροψία-νεκροτομή, ώστε να εξακριβωθούν τα αίτια του θανάτου, διεκομίσθησαν οι σοροί του 40χρονου και του 35χρονου που εντοπίστηκαν σήμερα το πρωί μετά από εκτεταμένες έρευνες τριών ημερών σε αρδευτικό κανάλι δίπλα σε δρόμο, πολύ κοντά σε σπίτια της περιοχής Κατοχή Μεσολογγίου.

skai-photo-dyo.jpg

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, όταν ολοκληρώσουν το έργο τους οι άνδρες της 6ης ΕΜΑΚ, οι αστυνομικοί αναμένεται να κάνουν νέες έρευνες στην περιοχή.

590_8196d5cee45094b6a2721a5b83430a57.png

Στο σημείο βρέθηκαν και συγγενείς των δύο ατόμων. 

"Μου είχε πει οτι θα γυρίσει στις 06.00 το πρωί να πάμε στα ζώα αλλα δεν εμφανίστηκε ποτε", είπε στο NewsIt.gr η κ. Αλεξάνδρα, μητέρα του 35χρονου Βασίλη. Τελευταία φορά εθεάθησαν απο τις κάμερες ασφαλείας εργοστασίου στις 4 παρα δέκα τα ξημερώματα της πρωτοχρονιάς στον επαρχιακό δρόμο προς το χωριό Λεσινι.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι κάμερες κατέγραψαν ενα μαύρο Toyota Corolla με αριθμό κυκλοφοριας ΑΙΚ 7885. Αυτό που βρέθηκε αναποδογυρισμένο σε αρδευτικό κανάλι.

Στο μικροσκόπιο των αρχών είχε μπει και βίντεο από κάμερα ασφαλείας σε σούπερ μάρκετ του χωριού τους, η οποία έχει καταγράψει το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δυο άνδρες τα ξημερώματα της πρώτης μέρας του νέου χρόνου.

Το αυτοκίνητο έχει καταγραφεί λίγο αφού οι δυο άνδρες άφησαν φίλο τους στο χωριό, με τον οποίο είχαν βγει για να διασκεδάσουν. Είναι η τελευταία φορά που εμφανίστηκαν στο χωριό πριν εξαφανιστούν...

 

 

Αδιευκρίνιστες ωστόσο παραμένουν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ο οδηγός φαίνεται να έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και κατέληξε ανάποδα στο κανάλι.

Εκεί οι δυο άνδρες φαίνεται ότι εγκλωβιστήκαν στο εσωτερικό και βρήκαν τραγικό θάνατο πιθανόν από πνιγμό. Ωστόσο η ακριβής αιτία θανάτου θα φάνει από την ιατροδικαστική εξέταση.

Στο σημείο συμφώνα με τους αστυνομικούς δεν υπάρχει φρενάρισμα κάτι που δείχνει ότι το όχημα κατέληξε στο κανάλι χωρίς να μειώσει ταχύτητα με τον οδηγό να μην μπορεί να αντιδράσει.

9272-5.jpg

Ένα ακόμη  στοιχειό που εξετάζουν οι αρχές είναι το γεγονός πως το όχημα είχε ένα σκασμένο λάστιχο και συγκεκριμένα το μπροστά αριστερό από εκεί δηλαδή που έφυγε το αυτοκίνητο.

Οι άνδρες της αστυνομίας θέλουν να δουν εάν το λάστιχο είχε σκάσει πριν το τροχαίο με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο ο οδηγός ή εάν έσκασε με την πρόσκρουση. 

 

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Ολοκληρώθηκε, σήμερα το πρωί, η συντονισμένη επιχείρηση για τον εντοπισμό των δύο ημεδαπών ανδρών, ηλικίας 35 και 40 ετών, οι οποίοι είχαν εξαφανισθεί τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, από τη περιοχή του Αιτωλικού.

Ειδικότερα, εντοπίστηκε στην επαρχιακή οδό Αιτωλικού - Αστακού, στο ύψος της Κατοχής, σε αυλάκι βάθους έξι μέτρων που περιείχε νερό ύψους τουλάχιστον δύο μέτρων και ήταν καλυμμένο από βλάστηση (καλαμιές κ.λ.π. ) το αυτοκίνητο του  35χρονου, το οποίο είχε εκτραπεί της πορείας του και ανατραπεί. Στη συνέχεια άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεσολογγίου απεγκλώβισαν από το αυτοκίνητο και ανέσυραν τις σορούς των δύο ανδρών.

Σημειώνεται ότι, για τους δύο άνδρες είχε δηλωθεί εξαφάνιση την 18.00 ώρα της 01-01-2016, στο Αστυνομικό Τμήμα Αιτωλικού, από συγγενικά τους πρόσωπα, καθώς είχαν αναχωρήσει από τις οικίες τους στις 31-12-2015 αργά το βράδυ και έκτοτε δεν είχαν επικοινωνήσει μαζί τους.

skai-photo-tria.jpg

Για τον εντοπισμό των δύο ανδρών οργανώθηκε άμεσα συντονισμένη επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης  Αστυνομίας Αιτωλίας, με τη συνδρομή αστυνομικών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ακαρνανίας και Αχαΐας,  προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος, της  6ης Ε.Μ.Α.Κ. Πατρών, εθελοντικών ομάδων διάσωσης και αστυνομικών της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, υπό την εποπτεία της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας.

Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Αιτωλικού, το Τμήμα Ασφαλείας Μεσολογγίου και την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών για τη διακρίβωση των συνθηκών θανάτου των δύο ανδρών.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ