Ο Αχαιός βουλευτής Θ. Παπαθεοδώρου για το Ασφαλιστικό

στην ερτ

ΣΗΜΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΧΑΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΤ, ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΕΡΤ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (4/1/2016)

 

ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

 

"Δεν υπάρχουν καλά και κακά νέα αυτή τη στιγμή. Υπάρχει σοβαρή και μη σοβαρή πολιτική".

 

Ζούμε άλλη μια μετάλλαξη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Μια ανώμαλη προσγείωση. Περάσαμε από τη 13η σύνταξη σε αυτό που είπε ο Γεν. Γραμματέας του Υπ. Εργασίας ότι, αν δεν έχουμε μια σοβαρή μεταρρύθμιση τώρα, του χρόνου δεν θα έχουμε να πληρώσουμε συντάξεις.

Σήμερα ο κύριος Κατρούγκαλος θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για τις βασικές αρχές ενός προγράμματος που θα εξοικονομήσει 1,8 δις.

Η πρόταση Κατρούγκαλου έχει αργήσει να κατατεθεί γιατί δεν είναι κοστολογημένη και μιλά για αυξήσεις εισφορών και μειώσεις συντάξεων.  Το σύστημα δεν αντέχει άλλες μειώσεις.

Είναι αναγκαιότητα να μην μειωθούν οι κύριες συντάξεις.

Το μπαλάκι αυτή τη φορά δεν θα πάει στην αντιπολίτευση. Η Κυβέρνηση θα κριθεί για το έργο της, θα κριθεί για την πρότασή της και θα κριθεί για το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης. Ένα χρόνο μετά την 25η Ιανουαρίου, που ανέλαβε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, το μόνο το οποίο έχουμε ακούσει, είναι το παράλληλο πρόγραμμα και ότι κάνανε λάθος εκτίμηση κατά την διαπραγμάτευση που «φέσωσε» τον ελληνικό λαό. Το πρόβλημα μας είναι ότι δεν έχουμε σοβαρή κυβέρνηση.

Όταν  η Κυβέρνηση πηγαίνει από λάθος σε λάθος εκτίμηση και τα μέτρα αυτά είναι μέτρα του «καπέλου» Τσίπρα-Βαρουφάκη, σε τι να βοηθήσει η αντιπολίτευση;

Διαβάστε επίσης