Charlie Hebdo: Το εξώφυλλο για τη «μαύρη επέτειο» της επίθεσης στο περιοδικό

ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ

Καθώς πλησιάζει η μαύρη επέτειος του ενός έτους από την αιματηρή επίθεση στο περιοδικό Charlie Hebdo, το περιοδικό κυκλοφορεί με ένα εξώφυλλο που συνδυάζει το πένθος με την επανεπιβεβαίωση της «δέσμευσής» του στη σάτιρα.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, στο Παρίσι έχουν προγραμματιστεί διάφορες εκδηλώσεις μνήμης για την επίθεση που, όπως φάνηκε στη συνέχεια, από τα τραγικά γεγονότα του Νοεμβρίου, προανήγγειλε κατά κάποιο τρόπο μια πολύ δύσκολη χρονιά για τη Γαλλία.

Το επετειακό τεύχος του Charlie Hebdo θα κυκλοφορήσει στα περίπτερα την Τετάρτη, όμως το εξώφυλλό του παρουσιάστηκε τη Δευτέρα. Ο τίτλος είναι «Έναν χρόνο μετά, ο δολοφόνος διαφεύγει» και σε μαύρο φόντο απεικονίζεται ένας «θεός» να τρέχει να ξεφύγει με το καλάσνικοφ στην πλάτη.

Το μοναδικό χρώμα είναι το κόκκινο του αίματος στα ρούχα του.

Σκόπιμα, η φιγούρα που απεικονίζεται έχει τριγωνικό φωτοστέφανο με τον «παντεπόπτη οφθαλμό»: Στο κεντρικό άρθρο του, που υπερασπίζεται την κοσμικότητα, ο Λοράν Σουρισό, που έχει αναλάβει πλέον τη διεύθυνση, καταδικάζει όσους ήλπιζαν στον θάνατο του Charlie Hebdo επειδή «τόλμησε να περιγελάσει τη θρησκεία».

Διαβάστε επίσης