Εύκολα 3-0 η ΑΕΚ στην Κρήτη τον Πλατανιά

εκανε ποδαρικο "με το δεξι" στο νέο χρόνο

Την επιστροφή της νίκες και παράλληλα το "ποδαρικό" με το δεξί στο 2016 έψαχνε η ΑΕΚ στα Χανιά κόντρα στον Πλατανιά γι' αυτό και ο Πογέτ παρέταξε την ομάδα του με ό,τι καλύτερο διέθετε. Ο Ντιέγκο Μπουονανότε τελευταία στιγμή ένιωσε ζαλάδα και αναγκαστικά έμεινε εκτός κι έτσι οι Βάργκας και Μπαρμπόσα βρέθηκαν στα "φτερά" της επίθεσης στο 4-3-3 του Ουρουγουανού κόουτς.

Το ματς ήταν ισορροπημένο στα πρώτα λεπτά, με τις δύο ομάδες να προσέχουν κυρίως να μην δεχθούν γκολ κι ύστερα να επιτεθούν. Στην πρώτη της όμως ευκαιρία η ΑΕΚ ευτύχησε να ανοίξει το σκορ με τον Μπαρμπόσα να κάνει ένα τρομερό τακουνάκι στην παράλληλη σέντρα του Βάργκας. Το τέρμα αυτό τόνωσε την αυτοπεποίθηση των "κιτρινόμαυρων" που πέντε λεπτά αργότερα "χτύπησαν" εκ νέου ξανά με τον Πορτογάλο. Ο Αραβίδης του έδωσε μπαλιά πάρε-βάλε κι εκείνος δεν αστόχησε απέναντι από τον Σωτηρίου, γράφοντας το 2-0. Ένα σκορ το οποίο έμεινε μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη ο Πλατανιάς βγήκε πιο δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο και έψαξε το γκολ της ισοφάρισης. Θα μπορούσε να το είχε πετύχει είτε στο 61', είτε στο 65' όμως και στις δύο περιπτώσεις ο Κουλιμπαλί από πλεονεκτική θέση, έστειλε τη μπάλα άουτ. Στο 68' ο Πογέτ αποφάσισε να βγάλει εκτός αγωνιστικού χώρου τον Βάργκας, αλλάζοντας το σύστημα του σε 3-5-2 με την είσοδο του Λαμπρόπουλου. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Γιόχανσον βγήκε τετ-α-τετ με τον Σωτηρίου, όμως ο γκολκίπερ του Πλατανιά τον νίκησε, με τον Τζεμπούρ στη συνέχεια της φάσης να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα. Το γκολ ωστόσο δεν μέτρησε καθώς ο βοηθός υπέδειξε τον Αλγερινό (λανθασμένα) σε θέση οφ-σάιντ. Ο Πλατανιάς έμεινε με 10 παίκτες στο 77' με τον Ράμος να δέχεται δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε ένα δίλεπτο, κάτι που στην ουσία "σκότωσε" τα όποια όνειρα των γηπεδούχων για κάτι καλό στο ματς.

Σαν να μην έφτανε αυτό, στο 81ο λεπτό, ο Τζεμπούρ εκμεταλλεύτηκε την "γλυκιά" σέντρα του Γκάλο από τα δεξιά και διαμόρφωσε το τελικό 3-0, παίρνοντας το "αίμα του πίσω" για το κανονικό γκολ που πέτυχε σε προηγούμενη φάση και ο διαιτητής του το ακύρωσε.

Δείτε το υπέροχο γκολ του Μπαρμπόσα που άνοιξε το σκορ στα Χανιά:

MVP

Ο Έλντερ Μπαρμπόσα κατάφερε να κάνει γκολ και τις δύο φάσεις που είχε η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο, "καθαρίζοντας" στην ουσία το παιχνίδι.

Αδύναμος Κρίκος

Ο Πλατανιάς ήταν κακός. Ούτε η άμυνά του απέδωσε, αλλά ούτε και στην επίθεση οι παίκτες του κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες τους.

Οι συνθέσεις:

 

Πλατανιάς: Σωτηρίου, Κουλιμπαλί, Σκαρντοβέλι, Ιτούα, Μπανανά, Γκνιάτιτς, Μουνάφο, Ανγκούλο (46' Ράμος), Μιλούνοβιτς (78' Γκόμες), Ντίνας (63' Γουνδουλάκης), Μενδρινός

 

ΑΕΚ: Ανέστης, Άρθο, Γκάλο, Ντίντακ, Κολοβέτσιος, Μπαρμπόσα (68' Τζεμπούρ), Σιμόες, Γιόχανσον (83' Κορδέρο), Μάνταλος, Βάργκας (67' Λαμπρόπουλος), Αραβίδης

Διαβάστε επίσης