Ηττήθηκε ο Απόλλων Carna από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ

Με 83-62

Ο Απόλλων Carna ξεκίνησε με ήττα τις υποχρεώσεις του για το 2016, με 83-62 από τον Ολυμπιακό για την 12η αγωνιστική της Α1 Εθνικής μπάσκετ των ανδρών.

Στον αγωνιστικό τομέα οι Πειραιώτες βρήκαν λύσεις, επιθετικά, από τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, στα πρώτα λεπτά, παίρνοντας προβάδισμα (9-2, 3′). Η αντίδραση, από πλευράς Απόλλωνα ήταν άμεση, με τους Πατρινούς να ανατρέπουν την κατάσταση με τον Πάλμπλαντ (11-12, 5′). Η καλή άμυνα των Πειραιωτών, σε συνδυασμό με την είσοδο του Τζόνσον-Όντομ άλλαξε τις ισορροπίες (17-13, 8′). Το «ερυθρόλευκο» προβάδισμα έμεινε μέχρι το φινάλε της πρώτης περιόδου για το 20-15.

Η κατάσταση παρέμενε ίδια, με μόνη διαφορά πως οι Πατρινοί δεν έχασαν την επαφή τους με το σκορ (27-22, 14′). Μέιερ και Ντίλαρντ «χτυπούσαν» κοντά στο καλάθι και τα δεδομένα άλλαξαν άμεσα, με την ομάδα του Κώστα Μέξα να ισοφαρίζει (28-28, 18′). Από το σημείο εκείνο οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου ανέβασαν την απόδοσή τους. Ο Βασίλης Σπανούλης πήρε προσπάθειες και με τους Αγραβάνη-Στρόμπερι να ακολουθούν το πρώτο μέρος έκλεισε στο +7 για τους πρωταθλητές Ελλάδος (38-31).

Με το πόδι στο… γκάζι μπήκαν οι γηπεδούχοι στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Μιλουτίνοφ συνέχισε να δίνει λύσεις, ο Σπανούλης μοίραζε τη μπάλα και η διαφορά αυξήθηκε με μαθηματική ακρίβεια (48-35, 24′). Το καλό τέμπο των γηπεδούχων διατηρήθηκε, με τον Χάκετ να παίζει εξαιρετική άμυνα και επιθετικά να δίνουν λύσεις ο Αθηναίου και ο Χάντερ, για το 59-42 των «ερυθρόλευκων».

Ο Ντάριους Τζόνσον-Όντομ έδειξε τις επιθετικές του δυνατότητες και με τη βοήθεια των Αθηναίου και Στρόμπερι η διαφορά αυξήθηκε, καθαρίζοντας -επί της ουσίας- την υπόθεση νίκη (77-55, 37′). Τα τελευταία λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τον Ολυμπιακό να φτάνει, δίχως να δυσκολευτεί, στη νίκη με σκορ 83-62, ξεκινώντας με τον καλύτερο τρόπο τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του για το 2016.

Διαβάστε επίσης