Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ΝΔ θα νικήσει στις επόμενες εθνικές εκλογές, όποτε και αν γίνουν

02/01/2016 | 18:30

Οι προτεραιότητες της κυβέρνησης θα πρέπει να είναι οι μεταρρυθμίσεις, υπογραμμίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», διευκρινίζοντας ότι υπό την ηγεσία του η Ν.Δ. θα συνεχίσει να «αναδεικνύει ότι προτεραιότητα είναι η ταχεία και αποφασιστική υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων».

Για την στάση της κυβέρνησης απέναντι στο ζήτημα των μεταρρυθμίσεων ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί τον κ. Τσίπρα ακατάλληλο να υλοποιήσει όσες επιβάλλονται στο πρώτο εξάμηνο του 2016, καθώς όπως υποστηρίζει, «έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την ιδεολογία του, την πολιτική του ατζέντα και τις δεσμεύσεις του». Εκτιμά ότι ακόμη και εάν έρθει σε συμφωνία με του εταίρους για το ασφαλιστικό και τα κόκκινα δάνεια, θα αποτύχει στα ζητήματα της Παιδείας και της Δικαιοσύνης. Αναφορικά με το στίγμα της αντιπολιτευτικής τακτικής που κυριάρχησε πριν τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, ο κ Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι «η αντιπολίτευση μας θα είναι σκληρή και σε καμιά περίπτωση συναινετική». Πρόσθεσε δε, ότι το προβάδισμα της ΝΔ θα καταγραφεί δημοκοπικά με την ανάδειξη του νέου προέδρου και ότι θα νικήσει στις επόμενες εθνικές εκλογές όποτε και αν γίνουν.

Ερωτηθείς ο κ. Μητσοτάκης για το ζήτημα της πολιτική ευθύνης και εάν θεωρεί δόκιμη μιαν εξεταστική επιτροπή για το κλείσιμο των τραπεζών τον περασμένο Ιούνιο, είπε ότι ήδη έχει εξαγγείλει μιας εξεταστική των πραγμάτων επιτροπή της Βουλής για τη διερεύνηση όσων διαχειρίστηκαν την οικονομία από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούλιο του 2015.

Τέλος στην περίπτωση που κερδίσει τις εσωκομματικές εκλογές ο κ,. Μητσοτάκης ο οποίος προσδιορίζεται ως κεντροδεξιός φιλελεύθερος, σημειώνει ότι θα κάνει άνοιγμα στο Κέντρο χωρίς όμως και να τον απασχολεί το ενδεχόμενο αποχωρήσεων από τα δεξιά.

Πάτρα: Στη φυλακή οι δύο από τους τρεις “νταήδες” των πεζόδρομων – Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους πολίτες

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Σήμερα η κηδεία του 43χρονου Περικλή που κατέληξε στο Νοσοκομείο Αιγίου-Είχε κατηγορηθεί για επίθεση σε γιατρό του ίδιου Νοσοκομείου

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ