Πάτρα: Πέντε άστεγους φιλοξένησε το υπνωτήριο στο χώρο του πρώην Αρσακείου - Λειτουργεί καθημερινά λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών

Η πανσιόν φιλοξενεί 8-10 άτομα

Συνολικά πέντε άτομα φιλοξένησε τις δύο πρώτες ημέρες το άτυπο υπνωτήριο που δημιούργησε ο Δήμος Πατρέων και ο Κοινωνικός Οργανισμός για όσο χρονικό διάστημα συνεχίσει ο καιρός να παρουσιάζει χαμηλές θερμοκρασίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr προχθές Τετάρτη την πρώτη ημέρα λειτουργίας πήγαν στο πρώην Αρσάκειο δύο άτομα, ενώ χθες παραμονή Πρωτοχρονιάς φιλοξενήθηκαν τρεις άστεγοι.

Όπως επεσήμανε στο tempo24.gr ο υπεύθυνος Αντώνης Ταβουλάρης ο χώρος θα συνεχίσει να λειτουργεί μέχρι και των Φώτων, ενώ αναλόγως με τις καιρικές συνθήκες θα αποφασιστεί αν θα παραμείνει ανοικτό και το επόμενο χρονικό διάστημα.

2812s19aster1-thumb-large_0.jpg

Εξάλλου ο Δήμος συνεχίζει να λειτουργεί και την πανσιόν οπου εκεί φιλοξενούνται καθημερινά 8 με 10 άτομα.

"Και χθες όπως και προχθές, και όποτε βλέπουμε ή ενημερωνόμαστε για κάποιον άστεγο, πηγαίνουμε με κοινωνική λειτουργό, όμως δυστυχώς όταν μας βλέπουν είτε φεύγουν είτε αρνούνται να  σε κάποια άτομα" επεσήμανε ο κ. Ταβουλάρης.

Να σημειωθεί πως όπως έχει ενημερώσει ο Δήμος Πατρέων η διαμονή στο χώρο του άτυπου υπνωτηρίου γίνεται από τις 8 μ.μ. έως και τις 8:00 π.μ. ενώ προσφέρεται και δείπνο και πρωινό.

Ο Δήμος Πατρέων και ο Κοινωνικός Οργανισμός καλούν τους ενδιαφερόμενους,  όλους τους συμπολίτες και τις υπηρεσίες που γνωρίζουν περιστατικά αστέγων να ενημερώσουν σχετικά τις υπηρεσίες τους.

Τηλ επικοινωνίας:  Αγγελική Ψαρρού 2610390968 / 6984617545 και Αντώνιος Ταβουλάρης 6972329595.

Διαβάστε επίσης