«Απόλυτη προτεραιότητα» του Κιμ Γιονγκ Ουν το βιοτικό επίπεδο στη χώρα

«Θα προωθήσουμε την οικονομική ανάκαμψη» τόνισε στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα

​Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έθεσε ως «απόλυτη προτεραιότητα» για το νέο έτος τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των Βορειοκορεατών, κατά τη διάρκεια του πρωτοχρονιάτικου μηνύματός του, όπου απέφυγε να αναφερθεί ειδικά στις πυρηνικές φιλοδοξίες της Πιονγιάνγκ.

Η πολεμοχαρής ρητορική που συνηθίζει ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας δεν έλειπε ωστόσο εντελώς από το τηλεοπτικό διάγγελμα διάρκειας 30 λεπτών. Το βασικό όμως μήνυμα που προέβαλε ήταν εκείνο της αναγκαιότητας να επιτευχθεί η οικονομική ανάκαμψη μιας χώρας που βρίσκεται σε πτώχευση.

«Μεταξύ των εκατομμυρίων στόχων του υπέρ του Έθνους, το Εργατικό Κόμμα της Κορέας έχει ως απόλυτη προτεραιότητα τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου» των πολιτών, υπογράμμισε ο Κιμ.

«Θα προωθήσουμε την οικονομική ανάκαμψη» τόνισε ο ίδιος.

Αναφορικά με τις σχέσεις με τη Νότια Κορέα, ο Βορειοκορεάτης ηγέτης δήλωσε ανοιχτός στη διεξαγωγή συνομιλιών προειδοποιώντας ωστόσο τη Σεούλ εναντίον οποιασδήποτε πρωτοβουλίας που θα μπορούσε να αμφισβητήσει τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ των δύο χωρών τον Αύγουστο και είχε ως αποτέλεσμα να αποφευχθεί μια ένοπλη σύρραξη.

Επιπλέον κατηγόρησε τη νοτιοκορεατική κυβέρνηση ότι εντείνει το αίσθημα δυσπιστίας μεταξύ των δύο χωρών.

«Η Νότια Κορέα προβαίνει σε μονομερείς ενέργειες για την ενοποίηση και εντείνει τη δυσπιστία και ένταση μεταξύ μας» είπε και επέμεινε στην απειλή που συνιστούν σύμφωνα με τον ίδιο οι ετήσιες στρατιωτικές ασκήσεις που διεξάγει η Σεούλ με τις ΗΠΑ.

«Εάν οι επιτιθέμενοι και οι προβοκάτορες μας πλήξουν- κι αυτό που λέω είναι επιεικές- εμείς δεν θα διστάσουμε να απαντήσουμε μια έναν ανελέητο ιερό πόλεμο για τη Δικαιοσύνη και την εθνική επανένωση» σημείωσε.

Είναι το τέταρτο διάγγελμα για το νέο έτος που εκφωνεί στο Κιμ από το 2011 που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας μετά τον θάνατο του πατέρα του Κιμ Γιονγκ Ιλ.

Φορώντας ένα παραδοσιακό σκούρο κοστούμι και γυαλιά με μαύρο σκελετό, ο Κιμ εκφώνησε την ομιλία του καθισμένος σε ένα ξύλινο γραφείο από το κτίριο της κεντρικής επιτροπής του κόμματος στην Πιονγιάνγκ. Την ομιλία του συχνά διέκοπταν χειροκροτήματα από ένα κοινό που ποτέ δεν αποκαλύφθηκε στον τηλεοπτικό φακό.

Ο ηγέτης της Πιονγιάνγκ δεν αναφέρθηκε ειδικά στο πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας του, εντούτοις υπογράμμισε τη σημασία «να αναπτυχθούν σε στρατιωτικό επίπεδο ποικίλα επιθετικά μέσα».

Διαβάστε επίσης