Τα σενάρια για την φωτιά στο πολυτελές ξενοδοχείο στο Ντουμπάι

πέθανε ένα , τραυματίστηκαν δεκαπέντε

Μυστήριο καλύπτει τα αίτια της πυρκαγιάς του πεντάστερου ξενοδοχείου στο Ντουμπάι που τυλίχθηκε χτες στις φλόγες προκαλώντας πανικός στους ένοικους. Κατά το περιστατικό τραυματίστηκαν 15 άνθρωποι ελαφρά, ενώ ένας έπαθε καρδιακή προσβολή. Την ίδια ώρα πάντως, κι ενώ η φωτιά ακόμα κατέκαιγε το κτήριο, το Μπουρτζ Χαλίφα φωτιζόταν από την πανδαισία πυροτεχνημάτων που χιλιάδες κόσμος είχε συγκεντρωθεί για να θαυμάσει.

Σύμφωνα με τα διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα, αδιευκρίνιστες παραμένουν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ξέσπασε η πολύ μεγάλη σε έκταση πυρκαγιά, παραμονή της Πρωτοχρονιάς, στο ξενοδοχείο «Address Downtown», λίγα μόλις μέτρα από τον πύργο Μπουρτζ Χαλίφα, το υψηλότερο κτήριο στον κόσμο. Δεν είναι τυχαίο ότι η φωτιά εκδηλώθηκε στον 52ο όροφο γεγονός που σημαίνει ότι εάν οφείλεται σε εμπρησμό ή τρομοκρατική ενέργεια, στόχος των δραστών ήταν να εγκλωβιστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι. Τα σενάρια για τα αίτια της πυρκαγιάς οργιάζουν...

1. Να οφείλεται σε εμπρησμό, προκειμένου να πληγούν τα  συμφέροντα του ξενοδοχείου αμαυρώνοντας την εικόνα του.  

2. Να οφείλεται σε τρομοκρατική ενέργεια. Αλλά ποιοι θα ήταν οι τρομοκράτες; Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ντουμπάι, άτυπα, είναι από τα μουσουλμανικά κράτη που δεν «ενοχλεί» τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους. Υπάρχουν επίσης και πολλά δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο ότι το Ντουμπάι εξοπλίζει παρασκηνιακά τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους. Στη συμμαχία που είχε ανακοινώσει η Σαουδική Αραβία με τη συμμετοχή 34 χωρών εξαπολύοντας αεροπορικές επιθέσεις κατά των τζιχαντιστών, το Ντουμπάι αν και δεν συγκαταλέγεται τυπικά στη λίστα, έχει ταχθεί δημοσίως κατά της ισλαμικής τρομοκρατίας. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι πριν από από τέσσερις ημέρες, πλαστά τρομοκρατικά e- mails είχαν λάβει πολλοί άνθρωποι σε διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ντουμπάι, του Καναδά, του Μπαχρέιν και της Τουρκίας. Τα e- mail συνέστηναν στους πολίτες να προσέχουν τις οικογένειές τους και τις εταιρείες τους από τους κάποια επικείμενη επίθεση. 

3. Να οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος, ένα από τα ενδεχόμενα που δεν έχει αποκλειστεί. 

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι, το ξενοδοχείο που έγινε παρανάλωμα του πυρός στο Ντουμπάι συνεργάζεται στον τομέα του real estate με το φαβορί του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει κάνει ουκ ολίγες φορές αντι-μουσουλμανικά σχόλια.

Διαβάστε επίσης