Πανικός στο Μόναχο από επιχείρηση εξουδετέρωσης τρομοκρατών- Εκλεισαν σταθμοί τραίνων

υπήρχαν πληροφορίες για χτυπημα του ισλαμικου κράτους

Η αστυνομία στο Μόναχο εκκένωσε δύο σταθμούς τραίνων την Πέμπτη βράδυ, μετά από «πολύ συγκεκριμένες πληροφορίες» από τις μυστικές υπηρεσίες φιλικής χώρας ότι το Ισλαμικό Κράτος σχεδίαζε επιθέσεις στη νότια αυτή πόλη της Γερμανίας την παραμονή του Νέου Έτους, είπε ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας Γιοακίμ Χέρμαν σε συνέντευξη τύπου.

 


Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το κρατικό δίκτυο της Βαυαρίας, τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Γαλλία ήταν οι χώρες που προειδοποίησαν τους Γερμανούς για το ενδεχόμενο χτυπημάτων. Σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες των χωρών αυτών, επτά Ιρακινοί που ζουν στο Μόναχο ήταν πιθανοί βομβιστές αυτοκτονίας και σχεδίαζαν να μπουν στους σταθμούς του τρένου ανά ζεύγη και να ανατιναχτούν.



«Διεξάγονται έρευνες, όμως δεν μπορώ να δώσω περισσότερες λεπτομέρειες προς το παρόν», δήλωσε η εκπρόσωπος της Αστυνομίας της πόλης.

Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκονται 550 αστυνομικοί, όμως προς το παρόν δεν έχει γίνει καμία σύλληψη. 

Αργά χθες, η αστυνομία είχε αναρτήσει μήνυμα στον κοινωνικό ιστότοπο Twitter, που έλεγε: «Πραγματική ένδειξη ότι στο Μόναχο σχεδιάζεται τρομοκρατική επίθεση. Παρακαλούμε αποφύγετε ανοιχτές συγκεντρώσεις καθώς και τον κεντρικό σταθμό τραίνων, και τον σταθμό τραίνων Pasinger», έλεγε η ανάρτηση στα γερμανικά, προσθέτοντας, «Ο σταθμός Pasinger και οι κεντρικοί σταθμοί έχουν εκκενωθεί. Τα τραίνα δεν λειτουργούν. Παρακαλούμε ακολουθείστε τις υποδείξεις της αστυνομίας».

 

Διαβάστε επίσης