Υποσχέσεις που φυλλορροούν...

του χρηστου πατούχα επικεφαλής της "Ανυπότακτης πολιτείας"

Είναι γενικό το φαινόμενο, οι προεκλογικές υποσχέσεις να αποτελούν μία παρωδία. Φαινόμενο, που από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, γνωρίζει πολύ μεγάλη δόξα. Όχι μόνο γιατί οι υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν πολλές και ήταν σε αντίθεση με την μέχρι τότε Κυβερνητική πολιτική, αλλά κυρίως, γιατί οι απαιτήσεις του λαού είναι διαφορετικές από την Αριστερά. Ο λαός απαιτεί από την Αριστερά, ειλικρίνεια, συνέπεια λόγων και έργων, φιλολαϊκές λύσεις.

Η σημερινή Κυβέρνηση, φυσικά  δεν βαρύνεται μόνο με την αγνόηση υποσχέσεων για επί μέρους θέματα. Βαρύνεται κυρίως, με το ότι αναποδογύρισε την πολιτική της στα πιο καθοριστικά θέματα που αφορούν την ζωή του λαού και το μέλλον της Χώρας.

Θα αναφερθούμε αναλυτικότερα στα δύο τοπικά ζητήματα:

Το Θαλάσσιο Μέτωπο της Πόλης

Επειδή η Ανυπότακτη Πολιτεία, συμμετέχει και στηρίζει την δράση της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών, θυμίζουμε:

•          Στείλαμε τον Μάρτιο του 2012, αναλυτικότατη ενημερωτική επιστολή, στον Πρόεδρο κ. Τσίπρα.

•          Συναντήσαμε τον κ Τσίπρα, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Πάτρα τον Μάιο του 1913 και τον ενημερώσαμε διά ζώσης, παρόντων των Βουλευτών Αχαΐας. Στην συνέχεια οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κατέθεσαν στην Βουλή Νομοθετική τροπολογία, με την οποία ζητούσαν την μετατροπή της Σ.Π.Π. σε Οριστική Παραχώρηση. Εμείς συντάξαμε την Νομοθετική τροπολογία.

•          Δύο φορές, τον Μάιο του 14 και τον Ιανουάριο του 15, ο κ. Τσίπρας, από την Πάτρα υποσχέθηκε την άμεση απόδοση του θαλασσίου Μετώπου, με μετατροπή της Σ.Π.Π. σε Οριστική Παραχώρηση.

Κατόπιν όλων αυτών, τι προβλέπει το περίφημο Σχέδιο Διαβούλευσης του Υπουργού κ. Δρίτσα;

Αντιστρέφει βάναυσα την πραγματικότητα. Κάνει όλες τις υποσχέσεις κουρελόχαρτα!

Προβλέπει τριετές μεταβατικό στάδιο, (αναγκαίο λέει, για την δαιδαλώδη νομοπαρασκευαστική προετοιμασία, ή αλλιώς όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινάει). Μετά βεβαίως θα αποφασίσουν τι και πως θα μας δώσουν.

 Θα διαθέτει, λένε, ο ΟΛΠΑ, πεντακόσιες χιλιάδες Ευρώ τον χρόνο για έργα μέσα στην λιμενική ζώνη. Κρύβουν, ότι ο Δήμος θα χάνει επτακόσιες χιλιάδες Ευρώ τον χρόνο, από την εκμετάλλευση της Μαρίνας και των καταστημάτων. Απάτη φτηνή!

Το κυριότερο;

Καταργούν μονομερώς την Σύμβαση Προσωρινής Παραχώρησης, το μόνο κεκτημένο του Δήμου από το 2012, που δεν χρειάζεται να θυμίσουμε πόσοι αγώνες απαιτήθηκαν για να κατακτηθεί.

Σε αυτά να προσθέσουμε, ότι, κοινοποιώντας του τις θέσεις μας, έχουμε ζητήσει από τον Οκτώβριο, συνάντηση με τον κ. Δρίτσα. Ματαίως.

Να σημειωθεί, ότι όλα αυτά, είναι σε γνώση των τοπικών Βουλευτών, οι οποίοι οφείλουν εξηγήσεις. Να πάψουν να κρύβονται.

Πολύ ορθά το Δημοτικό μας Συμβούλιο, απέρριψε το «Σχέδιο Δρίτσα». Καμιά ιδιωτικοποίηση δεν πρόκειται να περάσει, κανένα ύπουλο σχέδιο δεν πρόκειται να βρει εφαρμογή. Ας είναι γνωστό στους συμπολίτες μας, ότι πέραν των πολιτικών υπαναχωρήσεων, η πρόταση τους είναι και παράνομη.

Η Σύμβαση Προσωρινής Παραχώρησης δεν μπορεί να καταργηθεί μονομερώς, δεν μπορεί να καταργηθεί χωρίς την συναίνεση του Δήμου.

Η Νότια χάραξη του αυτοκινητόδρομου Πατρών Πύργου.

Για το θέμα αυτό, ο αρμόδιος Υπουργός κωφεύει. Παρά την δέσμευση του ότι από τον Σεπτέμβρη, θα είχε έτοιμη προκαταρκτική μελέτη και το εκτιμώμενο κόστος. Οι Βουλευτές Αχαΐας, στην πράξη κρύβονται ο ένας πίσω από τον άλλο και όλοι μαζί πίσω από τον Υπουργό.

Τι φταίει για όλα αυτά; Εκτιμούμε ότι η Κυβέρνηση δεν έχει το σθένος, όπως σε όλα, να συγκρουστεί με τα συμφέροντα. Εκτιμούμε, ότι οι εταιρείες της Ολυμπίας Οδού, ορέγονται τα διόδια στο ύψος των Καμινίων. Τα υπόλοιπα που αναφέρουν για το δήθεν υπερβολικό κόστος, είναι μόνο το άλλοθι τους.

Περιοριζόμαστε σε αυτά προς το παρόν, δεδομένης της δημοσίευσης της επιστολής στον κ. Υπουργό, της Επιτροπής Αγώνα για την Νότια χάραξη του Αυτοκινητοδρόμου και της Σιδηροδρομικής Γραμμής.

Αυτό που θα προσθέσουμε, μαζί με τις ευχές μας για μια αγωνιστική χρονιά, είναι ότι ο κύριος ρόλος, πλέον ανήκει στις Δημοτικές Αρχές Πατρέων και Δυτικής Αχαΐας.

Διαβάστε επίσης