Ο Βασίλης Χατζηλάμπρου αποχώρησε από το κόμμα του !

εφυγε από την ΚΟΕ- χωρις πολιτική στέγη πλέον ο πρώην βουλευτής Αχαϊας

Χώρισαν οι δρόμοι του Βασίλη Χατζηλάμπρου με την οργάνωσή του, την ΚΟΕ !

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr εδώ και καιρό υπήρχε μια απόσταση μεταξύ του πρώην βουλευτή και της Κομμουνιστικής Οργάνωσης Ελλάδας του Ρούντι Ρινάλντι. Η οποία το τελευταίο διάστημα μεγάλωσε υπέρμετρα, με αποτέλεσμα να επέλθει η ρήξη.

Ο Βασίλης Χατζηλάμπρου που για πολλά χρόνια είχε ταυτιστεί με την ΚΟΕ, μιας και ήταν το προβεβλημένο ηγετικό στέλεχος της Αχαϊας, δεν μπόρεσε να παραμείνει μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις του καλοκαιριού και διάλεξε διαφορετικό δρόμο.

Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει να οικοδομηθεί μια γενικευμένη αντίδραση από την περίοδο του Φεβρουαρίου , οπότε και διεφάνη η αλλαγή στάσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι κυβερνητικές θέσεις απείχαν των προεκλογικών δεσμεύσεων και αυτό είχε επισημανθεί από τον Βασίλη Χατζηλάμπρου αρκετές φορές. Ωστόσο τόσο η ΚΟΕ όσοι και άλλοι εντός του ΣΥΡΙΖΑ τότε δεν αντέδρασαν.

Θα ξαναβρεθούμε στους κοινωνικούς αγώνες , είναι το μήνυμα που στέλνει ο Βασίλης Χατζηλάμπρου

 

Όπως φαίνεται η αντίθεσή του με την Οργάνωση της ΚΟΕ έγινε εντονότερη την προεκλογική περίοδο του περασμένου Σεπτεμβρίου. Ο Βασίλης Χατζηλάμπρου είχε εκφράσει την άποψη πως έπρεπε να συγκροτηθεί μέτωπο ενάντια στο μνημόνιο και τις κυβερνητικές επιλογές.

Και γι’ αυτό είχε προτείνει εκλογική συνεργασία με την «Λαϊκή Ενότητα». Αλλωστε δεν ήταν τυχαίο πως οι διαρροές την περίοδο συγκρότησης των ψηφοδελτίων έφεραν τον Βασίλη Χατζηλάμπρου να εντάσσεται στο ψηφοδέλτιο Αχαϊας της ΛΑΕ. Όμως ο ..αρραβώνας δεν κατέληξε σε …γάμο.

 Αυτή όπως φαίνεται ήταν και η τελευταία φορά που ο πρώην κοινοβουλευτικός  πειθάρχησε στις αποφάσεις της ΚΟΕ.

Προς το παρόν ο Βασίλης Χατζηλάμπρου παραμένει πολιτικά ανέστιος και δεν συζητά την συνεργασία του με κάποιο κόμμα, παραμένοντας  επικεφαλής παράταξης στο περιφερειακό Συμβούλιο, με συμβούλους προερχόμενους -πλέον- από την ΛΑΕ (όπως ο Κώστας Γαβριηλίδης, υποψήφιος βουλευτής της ΛΑΕ στις εκλογές).

Πάντως ο πολιτικός χώρος που βρίσκεται ιδεολογικά πιο κοντά του είναι η Λαϊκή Ενότητα, χωρίς φυσικά να λείπουν οι διαφωνίες.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΟΥΛΔΗΣ