«Ορκίζομαι ότι θα σε σκοτώσω»: Η Ράκελ Γουέλς κάποτε απείλησε να χτυπήσει τον πατέρα της με μια μασιά

Ήταν 15 Φεβρουαρίου του 2023 όταν μια είδηση έκανε τον γύρο του κόσμου και σκόρπισε την θλίψη στον χώρο του θεάματος. Η Ράκελ Γουέλς, το sex symbol της μεγάλης οθόνης στις δεκαετίες του ’60 και ’70, είχε φύγει από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών.

Τώρα, περίπου δύο χρόνια μετά τον θάνατό της, το ντοκιμαντέρ με τίτλο «I Am Raquel Welch» έρχεται να εξερευνήσει τη ζωή και την καριέρα της, μας βάζει στα παιδικά της χρόνια, αλλά και τη στιγμή που την άλλαξε ως άνθρωπο.

Γενικά, η Ράκελ Γουέλς πέρα από μια επιτυχημένη καριέρα, είχε «χτίσει» και την εικόνα της ανεξάρτητης και δυναμικής γυναίκας. Και ήταν: το 1963 δεν δίστασε να πάρει τα δύο της παιδιά, χωρίς καμιά βοήθεια από τους δικούς της και τον πρώην άντρα της και να μετακομίσει στο Λος Άντζελες κυνηγώντας την ευκαιρία της στον χώρο του θεάματος. Ένα όνειρο που είχε εγκαταλείψει πριν από μερικά χρόνια για να αφοσιωθεί στην οικογένειά της.

Η Ράκελ Γουέλς «έφυγε» από τη ζωή τον Φεβρουάριο του 2023. 

Ωστόσο υπήρχε μια στιγμή στην έφηβη ζωή της που άλλαξε τον χαρακτήρα της και της έδωσε δύναμη να σταθεί στα πόδια της. Όταν αποφάσισε να σταθεί απέναντι στον κακοποιητικό πατέρα της, τον Κάρλος Αρμάντο Ταχέδα.

Ήταν στα μέσα της δεκαετίας του ’50, όταν η 16χρονη Ράκελ Γουέλς έκατσε στο τραπέζι μαζί με τον πατέρα της και την μητέρα της Τζοσεφίν Σάρα Χαλ για το οικογενειακό δείπνο. Ωστόσο ο Ταχέδα δεν ικανοποιήθηκε από το φαγητό, πήρε ένα ποτήρι γάλα και το πέταξε στο πρόσωπο της μητέρας της.

«Η Ράκελ δεν μπορούσε να το πιστέψει, ότι ο πατέρας της εξευτέλιζε με αυτό τον τρόπο τη μητέρα της» θα πει στο ντοκιμαντέρ ο συγγραφέας Λουίς Ρέγιες. «Και τότε αποφάσισε να αντιδράσει. Πήρε τη μασιά από το τζάκι και απείλησε να τον χτυπήσει».

«Έβαλα τα κλάματα. Σηκώθηκα από το τραπέζι και έτρεξα στο τζάκι, ενώ εκείνος με ακολουθούσε φωνάζοντας ‘που νομίζεις ότι πας;’. Τότε άρπαξα τη μασιά με τα δύο μου χέρια και του ούρλιαξα ‘αν το κάνεις αυτό ξανά ορκίζομαι θα σε σκοτώσω’»

Μάλιστα, σε ένα ηχητικό ντοκουμέντο, ακούγεται η Ράκελ Γουέλς να λέει «τον απείλησα. Απείλησα τη ζωή του και υποχώρησε».

Στο ντοκιμαντέρ μιλάει και ο πρώην σύζυγός της Ρίτσι Πάλμερ, ο οποίος αποκάλυψε ότι και η γνωστή ηθοποιός είχε πέσει θύμα της βίας του πατέρας της ως παιδί. «Τη μασιά τη χρησιμοποιούσε και σε εκείνη. Ξεκάθαρα ήταν ένας βίαιος άνθρωπος και κανένας δεν θα έπρεπε να τα περνάει αυτά».

Μάλιστα, για το συγκεκριμένο περιστατικό είχε γράψει και στα απομνημονεύματά της «Beyond the Cleavage» που κυκλοφόρησαν το 2010.

Τα απομνημονεύματα της Ράκελ Γουέλς, με τίτλο «Beyond the Cleavage», κυκλοφόρησαν το 2010.

«Κάθε φορά που φερόταν άσχημα στη μητέρα μου, έτρεμα. Ήθελα να τη υπερασπιστώ αλλά ένιωθα αβοήθητη και ανύμπορη» είχε γράψει τότε. «Τελικά κάποια στιγμή το πήρα απόφαση, στάθηκα στο πλευρό της και αναγκάστηκε αυτός να υποχωρήσει. Ήμουν 16 χρονών και δεν το άντεχα άλλο όλο αυτό».

Μόλις ο πατέρας της πέταξε το γάλα στο πρόσωπο της μητέρας της «έβαλα τα κλάματα. Σηκώθηκα από το τραπέζι και έτρεξα στο τζάκι, ενώ εκείνος με ακολουθούσε φωνάζοντας ‘που νομίζεις ότι πας;’. Τότε άρπαξα τη μασιά με τα δύο μου χέρια και του ούρλιαξα ‘αν το κάνεις αυτό ξανά ορκίζομαι θα σε σκοτώσω’».

Όπως τόνισε στο βιβλίο της «δεν μπορούσα να το πιστέψω αυτό από έναν άνθρωπο που αγαπούσα πολύ. Πάντα έκανα τα πάντα για να τον ικανοποιήσω. Αλλά έπρεπε κάποιος να σταθεί απέναντί του».

Περίπου δέκα χρόνια μετά θα πρωταγωνιστήσει στην ταινία «One Million Years B.C.» κι ένα νέο σύμβολο σεξ και δύναμης μόλις είχε «γεννηθεί» στο Χόλιγουντ.

Ειδήσεις Σήμερα: