Το φεγγάρι «ματώνει» απόψε – Σε ποιο μέρος η σελήνη θα φαίνεται κόκκινη απόψε

13/03/2025 | 22:26

Το βράδυ της Πέμπτης 13 Μαρτίου, το φεγγάρι θα βυθιστεί για 1 ώρα και 5 λεπτά πλήρως στο… σκοτάδι.

Συγκεκριμένα, το φεγγάρι θα βρεθεί στο πιο σκοτεινό τμήμα της σκιάς της Γης κατά τη διάρκεια μιας σεληνιακής έκλειψης. Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι στη Βόρεια Αμερική θα δουν ένα κοκκινωπό φεγγάρι. Μάλιστα, όσοι βρίσκονται εκεί δεν θα χρειαστούν κιάλια, τηλεσκόπιο ή ειδικά γυαλιά για να το δουν.

Οι άνθρωποι μπορούν να δουν τις σεληνιακές εκλείψεις πιο συχνά από τις ηλιακές εκλείψεις επειδή η Γη διαθέτει πολύ μεγάλη σκιά. Είναι πιο εύκολο για το φεγγάρι να γλιστρήσει μέσα από αυτή τη σκιά και να «εκλειφθεί».

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ

Αχαΐα: Στα ίχνη της ΕΛ.ΑΣ σκληρή συμμορία – Τα μέλη της εμπλέκονται σε τουλάχιστον μία ληστεία και μία διάρρηξη οικίας

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Παρέσυρε 27χρονη αστυνομικό με το ΙΧ της