Υπουργείο Πολιτισμού: Ξεκίνησε η διαδικασία για επιλογή καλλιτεχνικού διευθυντή στο Εθνικό Θέατρο

30/11/2024 | 20:43

Το υπουργείο Πολιτισμού ανακοινώνει την έναρξη της διαδικασίας για την πλήρωση θέσης καλλιτεχνικού διευθυντή/καλλιτεχνικής διευθύντριας στο Εθνικό Θέατρο, μετά την ολοκλήρωση της θητείας του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου κ. Γιάννη Μόσχου και σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο που διέπει την διαδικασία επιλογής του καλλιτεχνικού διευθυντή/τριας του Εθνικού Θεάτρου.

Σύμφωνα με το ΥΠΠΟ, το πλαίσιο αυτό προβλέπει Δημόσια Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος από το Δ.Σ. του Εθνικού Θεάτρου, η οποία και δημοσιεύθηκε την Πέμπτη 28/11/2024, σηματοδοτώντας την εκκίνηση των διαδικασιών.

Ο δημόσιος χαρακτήρας και η διαφάνεια των διαδικασιών εξασφαλίζουν την ισονομία στην κρίση, ενώ παράλληλα δημιουργούν συνθήκες για την ανάδειξη της βέλτιστης επιλογής. Κεντρικός μας στόχος -καταλήγει η ανακοίνωση του ΥΠΠΟ- είναι η συνέχιση της ανοδικής πορείας του Εθνικού Θεάτρου, η διαφύλαξη του κύρους του, αλλά και το άνοιγμα σε σύγχρονες ματιές, οπτικές και αντιλήψεις.

Αχαΐα: Θρήνος για τον 30χρονο που “έφυγε” μετά από τροχαίο ανήμερα των Χριστουγέννων – Η οικογένεια δώρησε τα όργανά του – ΦΩΤΟ

Πάτρα: “Τρίτωσε” το κακό το βράδυ των Χριστουγέννων! Τροχαίο στην Οβρυά – Στο Νοσοκομείο παιδάκι (ΦΩΤΟ)

Ακόμα μία σύλληψη στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς

Τραγωδία στα Βαρδούσια: Πατρινός ο ένας από τους νεκρούς – Συμμετείχε στην ομάδα των ορειβατών ΦΩΤΟ

Δυτική Αχαΐα: 16χρονος ο νεκρός του τροχαίου στην παλαιά Πατρών-Πύργου – 17χρονος ανάμεσα στους τραυματίες

Θλίψη σε Πάτρα και Μεσολόγγι: «Έφυγε» ξαφνικά στα 54 του ο διακεκριμένος επιστήμονας Ασημάκης Γριβόπουλος

Σοκαριστικό τροχαίο στην Πάτρα: ΙΧ “καρφώθηκε” σε απορριμματοφόρο και τραυμάτισε εργαζόμενο (ΦΩΤΟ)

Έδωσε ζωή με τον θάνατό του ο Αλέξανδρος! Χάρισαν τα όργανά του! Συγκλονίζει η τραγωδία στο Λάππα