Έκρηξη στους Αμπελόκηπους: Προφυλακίστηκε ο 26χρονος

30/11/2024 | 15:39

Το δρόμο για τις φυλακές, με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, πήρε ο 26χρονος κατηγορούμενος για την υπόθεση της έκρηξης στη γιάφκα στους Αμπελόκηπους.

Αυτή είναι η πέμπτη προφυλάκιση για την υπόθεση με τη φονική έκρηξη που σημειώθηκε στο διαμέρισμα επί της οδού Αρκαδίας, στους Αμπελόκηπους, καθώς όλοι οι κατηγορούμενοι στους οποίους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες έχουν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι.

Ο 26χρονος, κατά πληροφορίες, αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες που του αποδίδονται, επισημαίνοντας πως η ανεύρεση του αποτυπώματός του στη σακούλα με το όπλο που εντοπίστηκε στο διαμέρισμα της οδού Αρκαδίας, δεν αρκεί για την στοιχειοθέτηση οποιοδήποτε αδικήματος.

Υπενθυμίζεται πως στην ίδια σακούλα είχε εντοπιστεί και αποτύπωμα του Νίκου Ρωμανού, ο οποίος έχει κριθεί προσωρινά κατηγορούμενος για την ίδια υπόθεση.

«Ο εντολέας μου αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Δεν έχει σχέση ούτε με το διαμέρισμα της οδού Αρκαδίας, ούτε με το βαρύτατο κατηγορητήριο που του αποδίδεται, ενώ ταυτόχρονα βιώνει μέσω δημοσιευμάτων και ”διαρροών” την ακραία κακοποίηση του τεκμηρίου αθωότητας που πρέπει να απολαμβάνει κάθε κατηγορούμενος.

Η ανεύρεση δακτυλικού αποτυπώματος σε κινητό αντικείμενο καθημερινής χρήσης (σακούλα) δεν αρκεί για τη στοιχειοθέτηση του οποιουδήποτε αδικήματος, κάτι που έχει κριθεί νομολογιακά κατ’ επανάληψη, ανεξαρτήτως βαρύτητας του κατηγορητηρίου» ανέφερε σε ανακοίνωσή του προ ημερών, ο δικηγόρος του 26χρονου, Αλέξανδρος Κανελλόπουλος.

Σημειώνεται πως η απόφαση για την προφυλάκιση του 26χρονου προκάλεσε την αντίδραση περίπου 50 ατόμων αλληλέγγυων στον κατηγορούμενο, τα οποία βρίσκονταν έξω από το κτήριο που απολογείτο, με τις αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν περιορισμένη χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

 

ΠΗΓΗ

 

 

Πάτρα: Σοβαρό επεισόδιο με συμπλοκή ατόμων στη Σωσιπάτρου – Τραυματισμοί και ισχυρή αστυνομική παρουσία

Πάτρα: Παραδόθηκε ο 26χρονος για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του 30χρονου στο “Αβαντάζ” – Oδηγήθηκε στον εισαγγελέα

Σκηνές… Φαρ Ουέστ: Ασύλληπτο επεισόδιο με βαριοπούλες – Παππούς και εγγονός μεταφέρθηκαν με βαριά τραύματα σε ΠΓΝΠ και Καραμανδάνειο (ΦΩΤΟ)

Κακοκαιρία στην Πάτρα: Πλημμυρισμένοι δρόμοι, χαλάζι και θυελλώδεις άνεμοι (ΦΩΤΟ)

Ηλεία: Ανεμοστρόβιλος σήκωσε και τούμπαρε 2 αυτοκίνητα – Ζημιές και σε αγροτικές εγκαταστάσεις (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Του επιτέθηκαν με μαχαίρι, ρόπαλο και μπετόβεργα – Τι συνέβη στο σοβαρό επεισόδιο στην οδό Σωσιπάτρου

Κακοκαιρία στην Πάτρα: Απόκοσμες εικόνες στην παραλιακή του Ρίου – Η θάλασσα “μπήκε” στα σπίτια – Πλημμύρα στην Πλαζ ΦΩΤΟ

Αχαΐα: Θλίψη για την απώλεια της εκπαιδευτικού Ειρήνης Καραβίτη