Αιτωλοακαρνανία: Υδροστρόβιλος σχηματίστηκε στον κόλπο του Αστακού (ΒΙΝΤΕΟ)

Με ένα εντυπωσιακό καιρικό φαινόμενο ήρθαν αντιμέτωποι το μεσημέρι της Παρασκευής (29.11.2024) οι κάτοικοι της Αιτωλοακαρνανίας καθώς είδαν μπροστά τους ένα υδροστρόβιλο.

Ο υδροστρόβιλος εμφανίστηκε κοντά στον κόλπο του Αστακού Αιτωλοακαρνανίας, σύμφωνα με το korinthostv.

Πολλοί κάτοικοι έσπευσαν να απαθανατίσουν το φαινόμενο με τα κινητά τους τηλέφωνα, αφού πρώτα ξεπέρασαν τον φόβο τους.

Ο υδροστρόβιλος είναι η δίνη που σχηματίζεται ανάμεσα σε ένα καταιγιδοφόρο νέφος και την επιφάνεια της θάλασσας. Ο βασικός λόγος που σχηματίζεται είναι η μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας ανάμεσα στις υδάτινες επιφάνειες και τα ανώτερα ατμοσφαιρικά στρώματα.

Οι υδροστρόβιλοι μπορεί να εμφανίσουν ταχύτητα ανέμων πάνω από 100 χλμ την ώρα αλλά εξανεμίζονται όταν φτάνουν στη στεριά. Τα τελευταία χρόνια αυτό το φαινόμενο είναι πολύ συχνό στη χώρα μας λόγω της κλιματικής αλλαγής.

 

 

Πηγή: Korinthostv.gr

Οι “έξυπνες” κάμερες μπήκαν και στην Πάτρα – Σε ποια σημεία θα μας καταγράφουν

Πάτρα: Άνοιξε η κυκλοφορία στο μπλόκο της Περιμετρικής-Οι αγρότες παρέδωσαν δύο λωρίδες μετά από συμφωνία μα την Αστυνομία-Πώς θα γίνεται η κυκλοφορία-ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Κλειστή η Περιμετρική μέσα στις γιορτές από τους αγρότες – Έπεται κυκλοφοριακή κατάρρευση στην Πάτρα!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Πάτρα: Νέο “χτύπημα” της Δίωξης Ναρκωτικών – Χειροπέδες σε μάνα και γιο

Αγρίνιο: Σμπαράλια έγινε αυτοκίνητο μετά από τροχαίο με εγκλωβισμό του οδηγού (ΦΩΤΟ)

Ξεκινάει σήμερα το πρόγραμμα για την παχυσαρκία με 30.000 δικαιούχους – Ποιοι θα λάβουν σήμερα και αύριο SMS

Πάτρα: ΙΧ “καρφώθηκε” σε πινακίδα εμπορικού κέντρου (ΦΩΤΟ)