Ξάνθη: Σοκ με τον θάνατο 16χρονου από υγραέριο, μάχη για τη ζωή δίνουν οι δύο αδερφές του – Χθες είχε τοποθετηθεί η δεξαμενή

29/11/2024 | 14:29

Σε σοκ βρίσκεται η τοπική κοινωνία του Μαγικού Ξάνθης μετά την ανείπωτη τραγωδία που σημειώθηκε νωρίς το πρωί σε ένα σπίτι όπου διέμενε εξαμελής οικογένεια. Στιγμές αρχαίας τραγωδίας εκτυλίχθηκαν όταν η 47χρονη μητέρα της οικογένειας κατέβηκε να ξυπνήσει τα παιδιά της στον κάτω όροφο του σπιτιού και διαπίστωσε ότι ήταν λιπόθυμα κατόπιν διαρροής αερίου.

Το 16χρονο αγόρι της οικογένειας κατέληξε λίγες ώρες αργότερα στο νοσοκομείο Ξάνθης στο οποίο μεταφέρθηκε και αυτή τη στιγμή δίνουν μάχη για τη ζωή τους δύο από τις αδελφές του 18 και 15 ετών. Η τρίτη αδελφή, 20 ετών,  νοσηλεύεται σε καλύτερη κατάσταση στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου Ξάνθης. 

Μετά τις 11:00, η 18χρονη και η 15χρονη κοπέλα διακομίστηκαν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Αν και αρχικά υπήρχαν σκέψεις να διακομιστούν στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, τελικά επιλέχθηκε αυτό του Ιπποκρατείου, όπου εξειδικεύεται σε κρίσιμα περιστατικά παιδιών.

 

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. στην Ξάνθη και η δεξαμενή που τοποθετήθηκε χθες

 

Στο μεταξύ, τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το τραγικό περιστατικό διερευνά το Αστυνομικό Τμημα Ξάνθης σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Στο πλαίσιο της προανάκρισης δόθηκε παραγγελία για διενέργεια ιατροδικαστικής έρευνας στη σορό του 16χρονου ενώ θα γίνει και τοξικολογική εξέταση.

Παράλληλα, δόθηκε εντολή να γίνει τεχνική πραγματογνωμοσύνη στην εγκατάσταση υγραερίου που φέρεται να τοποθετήθηκε το προηγούμενο 24ωρο. 

Πληροφορίες από αστυνομικές πηγές που μεταδίδει το xanthinews κάνουν λόγο για ασφυκτικό περιβάλλον στον χώρο που ήταν τα υπνοδωμάτια των παιδιών προσθέτοντας ότι την προηγούμενη ημέρα είχαν γίνει έξω από το σπίτι εργασίες για εγκατάσταση δεξαμενής υγραερίου.

Για την υπόθεση ενημερώνεται διαρκώς η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ξάνθης.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρει ότι λόγω του τραγικού δυστυχήματος στην Ξάνθη αποφάσισε να ακυρώσει την προγραμματισμένη για σήμερα επίσκεψή του στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» για τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία.

«Τώρα προέχει η μάχη των τριών άλλων παιδιών για να βγουν νικητές» σημειώνει και εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια για το παιδί που έφυγε. «Το ΕΣΥ είναι μαζί στην οικογένειά τους με όλες του τις δυνάμεις» προσθέτει.

 

ΠΗΓΗ

 

Αχαΐα: Επιτέθηκαν σε μεταφορέα με ΙΧ – Προσπάθησαν να εμβολίσουν την μοτοσικλέτα του και στη συνέχεια τον ξυλοκόπησαν

Πάτρα: Στις φλόγες σπίτι στην Περιβόλα – Ισχυρή πυροσβεστική δύναμη στο σημείο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) – ΝΕΟΤΕΡΑ

Τσικνοπέμπτη στην Πάτρα: Δεν θα πραγματοποιηθούν οι βραδινές εκδηλώσεις, κανονικά οι πρωινές

Πάτρα: Γερό τρακάρισμα στα Μποζαΐτικα – Ενεπλάκησαν τρία οχήματα (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Καταγγελία-σοκ από μητέρα αυτιστικού παιδιού – Εκπαιδευτικός του έριξε χαστούκια – Δικογραφία από την ΕΛ.ΑΣ

Αυτή είναι η αιτία θανάτου της 34χρονης από την Πάτρα δύο εβδομάδες μετά τον τοκετό – Τι έδειξε η Ιατροδικαστική

Θλίψη και στη Ζάκυνθο για τον ξαφνικό χαμό της γλυκιάς Εύης από την Πάτρα – Τριήμερο πένθος στα σχολεία

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Χειροπέδες σε 64χρονη Πατρινή που πλαστογραφούσε υπεύθυνες δηλώσεις για να εξυπηρετεί πολίτες σε Διεύθυνση Συγκοινωνιών