Τα νερόφιδα της λιμνοθάλασσας Αιτωλικού (ΒΙΝΤΕΟ)

26/11/2024 | 20:47

Στην λιμνοθάλασσα εκτός των ψαριών παρατηρούνται και τα νερόφιδα τους θερινούς μήνες. Η αθερίνα που συχνάζει στις ακτές είναι από τα αγαπημένα γεύματα μαζί με μικρές λειροσαλιαρες.

Κρύβεται πίσω από τα βράχια και την βλάστηση των καλαμιών και στέκεται ακίνητο για να μην γίνει αντιληπτό. Αφήνει το θήραμα να πλησιάσει και αστραπιαία το αρπάζει.

Το κρατά στο στόμα μέχρι να σκάσει και το μετά το τρώει. Η αθερίνα είναι από τα σημαντικότερα είδη για να διατηρηθεί το οικοσύστημα της περιοχής καθώς εκτός των μεγαλύτερων ψαριών είναι βασική τροφή για πολλά άλλα πουλιά και ερπετά.



Πάτρα: Νέο πλήγμα για την οικογένεια Λιοπέτα – “Εσβησε” η 26χρονη Δήμητρα – Αύριο η κηδεία της

Πάτρα: Τραμπούκικη επίθεση και προπηλακισμό από αριστεριστές δέχθηκε στην πλατεία Γεωργίου η Χρ. Αλεξοπούλου – Το βίντεο της ντροπής με τις άθλιες ύβρεις

Σαλαμίνα: Στο ψυχιατρείο ο γιος της 75χρονης – «Η μητέρα μου ήταν ακόμα ζεστή κι εγώ κρατούσα αγκαλιά τη δολοφόνο της»

Πάτρα: Άγριο ξύλο στη Ρήγα Φεραίου – Επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Σήμερα το τελευταίο αντίο στην 26χρονη Δήμητρα Λιόπετα – Η οικογενειακή τραγωδία που συγκλονίζει – “Έσβησε” στην αγκαλιά της μάνας της

Πάτρα: Βαρύ πένθος στον δημοσιογραφικό κόσμο – “Έφυγε” ο Δημήτρης Χωρίτος

Πάτρα: Μνημόσυνα που θα τελεστούν Σάββατο & Κυριακή

Πάτρα: Στη φυλακή ο γιος του επιχειρηματία για τα ναρκωτικά