Έτσι σώθηκε ο λύκος που έπεσε σε πηγάδι βάθους 13 μέτρων

25/11/2024 | 14:29

Με επιτυχία στέφθηκε η επιχείρηση διάσωσης λύκου από πηγάδι βάθους 13 μέτρων στην Κάτω Τιθορέα.

Χρειάστηκε η συνδρομή τόσο της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης για την Άγρια Ζωή και τη Φύση «Καλλιστώ» αλλά και της 7ης ΕΜΑΚ Λαμίας.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανάρτησή της η «Καλλιστώ», τα μέλη της ειδοποιήθηκαν για τον εγκλωβισμό του ζώου από τη Διεύθυνση Διαχείρισης Δασών- Τμήμα Άγριας Ζωής και Θήρας του ΥΠΕΝ.

Αφού μετέβησαν όλες οι απαραίτητες δυνάμεις στο σημείο, ξεκίνησε η επιχείρηση διάσωσης.

Η ΕΜΑΚ εγκατέστησε ειδική τροχαλία κατάβασης, καθώς το πηγάδι ήταν βαθύ και στενό ώστε μέλη της «Καλλιστώ» να εισέλθουν διαδοχικά στο πηγάδι, να ναρκώσουν τον λύκο και να ελέγξουν τις ζωτικές λειτουργίες του ζώου.

Στη συνέχεια το προσωπικό της 7ης ΕΜΑΚ εισήλθε και πάλι στο πηγάδι και ανέσυρε το ναρκωμένο πλέον ζώο.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ

Αχαΐα: Στα ίχνη της ΕΛ.ΑΣ σκληρή συμμορία – Τα μέλη της εμπλέκονται σε τουλάχιστον μία ληστεία και μία διάρρηξη οικίας

Πάτρα: Παρέσυρε 27χρονη αστυνομικό με το ΙΧ της