Έτσι σώθηκε ο λύκος που έπεσε σε πηγάδι βάθους 13 μέτρων

25/11/2024 | 14:29

Με επιτυχία στέφθηκε η επιχείρηση διάσωσης λύκου από πηγάδι βάθους 13 μέτρων στην Κάτω Τιθορέα.

Χρειάστηκε η συνδρομή τόσο της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης για την Άγρια Ζωή και τη Φύση «Καλλιστώ» αλλά και της 7ης ΕΜΑΚ Λαμίας.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανάρτησή της η «Καλλιστώ», τα μέλη της ειδοποιήθηκαν για τον εγκλωβισμό του ζώου από τη Διεύθυνση Διαχείρισης Δασών- Τμήμα Άγριας Ζωής και Θήρας του ΥΠΕΝ.

Αφού μετέβησαν όλες οι απαραίτητες δυνάμεις στο σημείο, ξεκίνησε η επιχείρηση διάσωσης.

Η ΕΜΑΚ εγκατέστησε ειδική τροχαλία κατάβασης, καθώς το πηγάδι ήταν βαθύ και στενό ώστε μέλη της «Καλλιστώ» να εισέλθουν διαδοχικά στο πηγάδι, να ναρκώσουν τον λύκο και να ελέγξουν τις ζωτικές λειτουργίες του ζώου.

Στη συνέχεια το προσωπικό της 7ης ΕΜΑΚ εισήλθε και πάλι στο πηγάδι και ανέσυρε το ναρκωμένο πλέον ζώο.

Αχαΐα: Αυτό είναι το παλικάρι που έχασε τη ζωή του το απόγευμα στην 111! Θρήνος στην Τριταία

Σοκ στην Πάτρα: “Έφυγε” ο αστυνομικός Νίκος Ελευθεριάδης

Αχαΐα: Θανατηφόρο τροχαίο τα ξημερώματα-Νεκρός ο 16χρονος οδηγός ΙΧ!-ΦΩΤΟ

Πάτρα: “Ξηλώθηκε” μπαλκόνι από τους θυελλώδεις ανέμους – ΦΩΤΟ

Αχαΐα: Νέο σοκ στην Τριταία – Κι άλλο θανατηφόρο τροχαίο στην 111, νεκρός 29χρονος, το μηχανάκι του έγινε κομμάτια! (ΦΩΤΟ)

Πάτρα – Κακοκαιρία: Κλειστά όλα τα σχολεία την Τετάρτη

Πάτρα: Δέντρο καταπλάκωσε αυτοκίνητο στο Καραμανδάνειο – ΦΩΤΟ

Πάτρα: Μας πήρε και μας σήκωσε και σήμερα ο αέρας – Δεν σταματούν τα περιστατικά με πτώσεις δένδρων και αιωρούμενα αντικείμενα