Μορφωτικός Σύλλογος Κυριών Πάτρας: “Η πρόληψη είναι δύναμη” – ΦΩΤΟ

31/10/2024 | 15:14

Επιστημονική – ενημερωτική εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε  στην αίθουσα του Μορφωτικού Συλλόγου, την Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου, σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία – Παράρτημα Πατρών, με θέμα “Η πρόληψη είναι δύναμη – η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές”.

Ο εισηγητής, κ. Δημήτριος Καρδαμάκης, ακτινοθεραπευτής ογκολόγος, ομότιμος καθηγητής Τμήματος Ιατρικής Πανεπιστημίου Πατρών, Αντιπρόεδρος του Παραρτήματος,  κάλυψε το θέμα με εξαιρετική ευστοχία, σαφήνεια, απλότητα, έτσι ώστε να είναι απολύτως κατανοητός από το κοινό, και ακολούθως απάντησε σε ερωτήσεις και έδωσε ειδικότερες διευκρινίσεις.

img_20241030_202720.jpg

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν:

Ο πατέρας Βασίλειος Πατσός, ο οποίος εκπροσώπησε το Μητροπολίτη Πατρών και μετέφερε τις ευχές του.

Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Δ.Ε., κ. Χαράλαμπος Μπονάνος, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό, αναφέρθηκε στο Μορφωτικό Σύλλογο και το έργο του, και τοποθετήθηκε σχετικά με το θέμα της εκδήλωσης, εστιάζοντας όχι μόνο στην ενημέρωση και την πρόληψη, αλλά και στην υποχρέωση της πολιτείας για την οργάνωση και λειτουργία σύγχρονων δομών, που είναι απαραίτητες για τη διάγνωση και τη θεραπεία.

img_20241030_192052.jpg

Η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Δ.Ε. και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, κα Αννα Μαστοράκου, συνδέθηκε διαδικτυακά και απηύθυνε χαιρετισμό και σύντομη τοποθέτηση.

img_20241030_194022_0.jpg

Επίσης, η κα Δήμητρα Γεωργακοπούλου – Μπάστα, πρώην περιφερειακή σύμβουλος Αχαϊας,  εκπρόσωποι των Συλλόγων της Πάτρας, «Αγκαλιάζω», «Φλόγα», «Κιβωτός της Αγάπης», «Inner Wheel Patra Europea»,  φίλοι και μέλη του Μορφωτικού Συλλόγου και του Παραρτήματος Πατρών της Αντικαρκινικής Εταιρείας.

Η εκδήλωση έκλεισε με το μήνυμα της μεγάλης σπουδαιότητας που έχει η πρόληψη ,αφού ο καρκίνος του μαστού είναι μία μορφή καρκίνου ιάσιμος –  αν εντοπιστεί σε αρχικό στάδιο  και αντιμετωπιστεί έγκαιρα με τα σύγχρονα θεραπευτικά σχήματα που διαθέτει στην φαρέτρα του η ομάδα των ειδικών, για την θεραπεία του, ιατρών.  

 

Εσωκομματικές εκλογές ΝΔ: Προηγείται ο Αντώνης Κουνάβης για την προεδρία στην ΔΕΕΠ Αχαΐας

Πάτρα: Έκρηξη σε εργοστάσιο στην ΒΙΠΕ – Ένας τραυματίας

Πάτρα: Σοβαρό τροχαίο στην περιοχή Θεριανού με δύο νταλίκες – Ένας τραυματίας – Διακοπή κυκλοφορίας ΦΩΤΟ

Οριακή νίκη Κατσιγιάννη στην προεδρία της ΔΕΕΠ Αχαΐας – Ένσταση από Κουνάβη για επανακαταμέτρηση ψηφοδελτίων

Πάτρα: Έριξαν κροτίδα σε σχολικό συγκρότημα – Τραυματίστηκε 12χρονος μαθητής

Πάτρα: Ελεύθερος με όρους και εγγύηση ο επιχειρηματίας για τα ναρκωτικά – Εμφανίστηκε στην Ανακρίτρια ο γιος και “τα πήρε όλα πάνω του”

Πάτρα – Βιασμός 12χρονης: Προφυλακίστηκε ο 16χρονος

Το σοκαριστικό ηχητικό ντοκουμέντο από τη στιγμή της δολοφονίας της 75χρονης – «Φύγε αγόρι μου, να με σκοτώσεις ήρθες;»