Eurostat: Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Οκτώβριο

31/10/2024 | 13:44

Στο 3,2% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Οκτώβριο, από 3,1% ένα μήνα νωρίτερα, και στο 2% στην ευρωζώνη, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat).

Όσον αφορά τις κύριες συνιστώσες του πληθωρισμού της ζώνης του ευρώ, οι υπηρεσίες είχαν το υψηλότερο ετήσιο ποσοστό τον Οκτώβριο (3,9%, σταθερό σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο), ακολουθούμενες από τα τρόφιμα, το αλκοόλ και τον καπνό (2,9%, σε σύγκριση με 2,4% τον Σεπτέμβριο), τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (0,5%, σε σύγκριση με 0,4% τον Σεπτέμβριο) και την ενέργεια (-4,6%, σε σύγκριση με -6,1% τον Σεπτέμβριο).

«Η αύξηση των τιμών καταναλωτή στην ευρωζώνη οδεύει προς τον στόχο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για 2%, αλλά η μάχη δεν έχει κερδηθεί ακόμη», είχε δηλώσει η πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξή της στη Le Monde που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη.

 

ΠΗΓΗ

 

Πάτρα: Η ανήλικη τα “έτσουζε” και οι υπεύθυνοι του καταστήματος βρέθηκαν με χειροπέδες

Ο δρόμος-καρμανιόλα: Ο 25χρονος Αλέξανδρος από την Πάτρα “έσβησε” επί τόπου στο τροχαίο! – 4 νεκροί σε 6 μήνες!

Πάτρα: Άγριο επεισόδιο σε νυχτερινό μαγαζί – Τον έριξε αναίσθητο από γροθιά και όπλισε πιστόλι σε βάρος του

Με υπερηφάνεια η μεγάλη παρέλαση για το έπος της 28ης Οκτωβρίου στην Πάτρα-ΔΕΙΤΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πάτρα: Σοβαρό επεισόδιο οπαδικής βίας ανάμεσα σε ανήλικους-Ο ένας τραυματίστηκε από μαχαίρι-Συνελήφθη ο δράστης

Pink the city 2025: Η παρουσία της 6ης ΥΠΕ με το πρόγραμμα “EUCanScreen” – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πάτρα: Οι μαθητές τίμησαν την Εθνική Επέτειο – Κατέθεση στεφάνων στην πλ. Όλγας ΦΩΤΟ

Πάτρα: Ματαιώθηκε το μαθητικό πάρτι με άφθονο αλκοόλ σε κλαμπ, μετά το ρεπορτάζ του tempo24