Κυριάκος Μητσοτάκης για κατώτατο μισθό: Θα τηρήσουμε τη δέσμευσή μας να φτάσει στα 950 ευρώ το 2027

31/10/2024 | 11:56

Με αναφορά στην Ισπανία που «δοκιμάζεται» από τις πρωτοφανείς, φονικές πλημμύρες, ξεκίνησε την εισαγωγική του τοποθέτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον κατώτατο μισθό να βρίσκεται στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τη συμπαράστασή του στην Ισπανία, υπενθυμίζοντας τη σημασία που έχει η Πολιτική Προστασία και το 112 σε τέτοιες περιπτώσεις.

«Κανείς δεν είναι άτρωτος απέναντι στην κλιματική κρίση», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός παρουσίασε το νέο σύστημα υπολογισμού του κατώτατου μισθού από το 2027.

Όπως είπε, από το 2027 και μετά δεν θα μπορεί να μειώνεται, παρά μόνο να αυξάνεται με βάση μια σειρά παραγόντων και την πορεία του πληθωρισμού.

«Οι αποδοχές δεν θα μπορούν να μειώνονται παρά μόνο να αυξάνονται», τόνισε χαρακτηριστικά. 

 

ΠΗΓΗ

 

Πάτρα: “Έφυγε” ένα γλυκύτατο κορίτσι! Της είπαν το “τελευταίο” αντίο

Πάτρα: Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο αντίο στoν Θρασύβουλο Μαυρομμάτη – ΦΩΤΟ

Ανεμοστρόβιλος “χτύπησε” την Πάτρα – Έπεσαν δένδρα, έσπασαν τζαμαρίες (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Ασύλληπτες εικόνες από το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου – Πυρετώδεις εργασίες των συνεργείων (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα – ΝΕΟΤΕΡΑ: Έσβησε η φωτιά που ξέσπασε στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Θηλέων – ΒΙΝΤΕΟ, ΦΩΤΟ

Η Πάτρα αποχαιρετά τον Θρασύβουλο Μαυρομμάτη: Συλλυπητήρια μηνύματα για την απώλεια του – Tη Δευτέρα η κηδεία του

Πάτρα: “Άγουροι” εκβιαστές με λίστα θυμάτων συμμαθητές τους – Ζητούσαν χρήματα για να μην τους ξυλοκοπήσουν και προκαλέσουν φθορές ακόμα και στα σπίτια τους!

Δυτική Αχαΐα: Κατέληξε το 3χρονο αγοράκι που έπεσε από μάντρα – Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο Καραμανδάνειο