Κικίλιας: «Είμαστε έτοιμοι να στείλουμε βοήθεια στην Ισπανία για τις πλημύρες»

30/10/2024 | 21:37

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Κικίλιας, υπογράμμισε την «αλληλεγγύη και ετοιμότητα του υπουργείου να αποστείλει βοήθεια που θα συνδράμει και θα ανακουφίσει τον ισπανικό λαό».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Βασίλη Κικίλια:

«Σε επικοινωνία μου με τον εδώ Πρέσβη της Ισπανίας κ. Jorge Domek, του υπογράμμισα την αλληλεγγύη και ετοιμότητα του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας να αποστείλει βοήθεια που θα συνδράμει και θα ανακουφίσει τον ισπανικό λαό που αντιμετωπίζει τις ώρες αυτές μια βιβλική καταστροφή».

Οι καταστροφές στην Ισπανία είναι ανυπολόγιστες, ενώ επίσης τραγικός είναι ο απολογισμός των θυμάτων. Ο αριθμό των νεκρών αυξάνεται συνεχώς έχοντας ξεπεράσει τους 70.

Δεκάδες είναι οι αγνοούμενοι ενώ πλημμυρισμένα είναι σπίτια και δρόμοι.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία η κυβέρνηση της Ισπανίας κήρυξε τριήμερο πένθος.

Αχαΐα: Αυτό είναι το παλικάρι που έχασε τη ζωή του το απόγευμα στην 111! Θρήνος στην Τριταία

Σοκ στην Πάτρα: “Έφυγε” ο αστυνομικός Νίκος Ελευθεριάδης

Αχαΐα: Θανατηφόρο τροχαίο τα ξημερώματα-Νεκρός ο 16χρονος οδηγός ΙΧ!-ΦΩΤΟ

Πάτρα – Κακοκαιρία: Κλειστά όλα τα σχολεία την Τετάρτη

Αχαΐα: Νέο σοκ στην Τριταία – Κι άλλο θανατηφόρο τροχαίο στην 111, νεκρός 29χρονος, το μηχανάκι του έγινε κομμάτια! (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Θρήνος για τον Χρήστο Ελευθερίου που έφυγε νωρίς

Μυστήριο με την εξαφάνιση της Λόρας: Τι κατέθεσε η μητέρα της

Πάτρα: Δέντρο καταπλάκωσε αυτοκίνητο στο Καραμανδάνειο – ΦΩΤΟ