Πέτρος Ψωμάς: Συνάντηση με δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Αμμοχώστου

Με τους δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Αμμοχώστου, Μιχάλη Μαντζούρα και Ηλία Βορκά συναντήθηκε ο επικεφαλής του σπιράλ Πέτρος Ψωμάς. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατά την πρόσφατη επίσκεψη των δύο Κύπριων αξιωματούχων στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της εξωστρέφειας του δήμου τους και της προσπάθειας γενικότερης ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης περί της κατάστασης που επικρατεί σήμερα στην κατεχόμενη Κύπρο.

«Είμαστε πενήντα χρόνια μακριά από τη γενέθλια πόλη μας, πενήντα χρόνια που σιγοκαίει άσβεστη μέσα στην ψυχή μας η φλόγα της επιστροφής» είπε στον συνομιλητή του ο Μιχάλης Ματζούρας, δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Αμμοχώστου Σίμο Ιωάννου. Και συμπλήρωσε: «Πρέπει να κάνουμε πολλά για να κρατήσουμε την Αμμόχωστο ζωντανή, να την κρατήσουμε στην πρώτη γραμμή». Με αυτή, άλλωστε, την αποστολή ήρθε η διμελής αντιπροσωπεία του δημοτικού συμβουλίου στην Ελλάδα.

Ο Δήμος Αμμοχώστου είναι ένας από τους τρεις δήμους της Επαρχίας Αμμοχώστου της Κυπριακής Δημοκρατίας, δήμος μητροπολιτικός και διοικητική πρωτεύουσα της επαρχίας. Βέβαια, μετά την τουρκική εισβολή του 1974, η διοικητική έκταση του Δήμου Αμμοχώστου δεν ελέγχεται από την Κυπριακή Δημοκρατία. Τα εδάφη της ανήκουν εκ του νόμου (de jure) στην Κυπριακή Δημοκρατία, ενώ εκ των πραγμάτων (de facto) ανήκουν στο μη αναγνωρισμένο ψευδοκράτος.

Ο Ηλίας Βορκάς εκπροσωπεί τη δεύτερη μεγαλύτερη δημοτική παράταξη του Δήμου Αμμοχώστου και, παρά τις όποιες πολιτικές διαφορές, ενώνει κι αυτός τη φωνή του στα ίδια αιτήματα, στις ίδιες διεκδικήσεις. Στη συνάντηση συμμετείχε και η Σοφία Στεφανοπούλου, δημοτική σύμβουλος του σπιράλ. Η συζήτηση έγινε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα.

Σημειώνεται πως ο Δήμος Αμμοχώστου είναι αδελφοποιημένος με τον Δήμο Πατρέων από το 1995. Υπό αυτό το πρίσμα η συνάντηση είχε μία επιπλέον συμβολική σημασία, καθώς οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι του σπιράλ ήταν οι μόνοι Πατρινοί που συνάντησαν οι Κύπριοι συνάδελφοί τους πριν επιστρέψουν στη χώρα τους. Άλλωστε και αυτή η αδελφοποίηση παραμένει ανενεργή τα τελευταία χρόνια, λόγω αδιαφορίας και αδράνειας της δημοτικής αρχής.

 

Επεισόδια στη Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου: H Αστυνομία μπλόκαρε τα τρακτέρ, πέρασαν πεζοί οι αγρότες, ξύλο, χημικά και χρήση κρότου-λάμψης (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) – ΝΕΟΤΕΡΑ

Ουρές οχημάτων στην Περιμετρική της Πάτρας – Κλειστός επ’ αόριστον ο δρόμος από τους αγρότες, πρόταση στο τραπέζι για κινητοποίηση στη Γέφυρα την Τρίτη (ΦΩΤΟ)

Αυτός είναι ο Πατρινός που έχασε την ζωή του στο τροχαίο με το φορτηγό στην Ιόνια Οδό – Ήταν πατέρας τριών παιδιών

Σοκαριστικό τροχαίο στο κέντρο της Πάτρας: Ο δικυκλιστής εκφενδονίστηκε πάνω σε ΙΧ (ΦΩΤΟ)

Για το φλας ο άγριος ξυλοδαρμός του οδηγού λεωφορείου – Άφαντος ο δράστης της επίθεσης

Αίγιο: Για παρακώλυση συγκοινωνιών κατηγορούνται δύο αγροτοσυνδικαλιστές – Δικογραφία και για τον αποκλεισμό στην Αχαγιά

Τραγωδία σε παράδρομο της Ιόνιας Οδού – Νεκρός Πατρινός οδηγός φορτηγού μετά από ανατροπή (ΦΩΤΟ)

Έφυγε από τη ζωή η Ελένη Πραποπούλου, μια από τις καλλονές της παλιάς Πάτρας