Το θέμα των γερμανικών επανορθώσεων έθεσε η Σακελλαροπούλου στον Σταϊνμάιερ – «Για εμάς νομικά θεωρείται λήξαν», της απάντησε!

30/10/2024 | 11:38

Συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης στο Προεδρικό Μέγαρο ο Προέδρος της Γερμανίας, Φράνκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

Στο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες η Κατερίνα Σακελλαροπούλο έθεσε στον Πρόεδρο της Γερμανίας το θέμα των γερμανικών επανορθώσεων, με τον Φράνκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, να απαντά ότι «η νομική μας θέση για τις επανορθώσεις, διαφέρει το γνωρίζετε, για εμάς νομικά το θέμα θεωρείται λήξαν».

«Είναι ένα σημαντικό ζήτημα για το ελληνικό κράτος που παραμένει εκκρεμές. Είναι σημαντικό να συζητάμε προβλήματα του παρελθόντος», του είπε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα του Προέδρου της Γερμανίας, Φράνκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, μετά από πρόσκληση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ξεκίνησε με κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Ο Σταϊνμάιερ αυτή την ώρα έχει στο Μέγαρο Μαξίμου κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και στη συνέχεια θα λάβουν χώρα διευρυμένες συνομιλίες των δυο αντιπροσωπειών.

Στις 12:05 ο κ. Σταϊνμάιερ θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Νομισματικό Μουσείο και στις 13:10 θα συμμετάσχει στην εορταστική εκδήλωση για τα «150 χρόνια Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Αθηνών». Στις 15:15 ο Πρόεδρος της Γερμανίας θα επισκεφθεί το Κ.Υ.Τ. Μαλακάσας και το απόγευμα στις 18:45 θα παραστεί σε εκδήλωση στον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού.

Το βράδυ, στις 20:30, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμήν του Προέδρου Φράνκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ και της Έλκε Μπούντενμπέντερ στο Προεδρικό Μέγαρο.

protothema.gr

Αθηνά Ωνάση: Εντυπωσίασε στο Παρίσι σε μια σπάνια δημόσια εμφάνιση της

Εντυπωσιακή αύξηση των δηλωθεισών υπερωριών τον Μάιο – Ο κλάδος που κατέγραψε τετραψήφια άνοδο

Ρώσος έστειλε ύποπτο φάκελο στη Βουλή με παραλήπτη τον Κυριάκο Μητσοτάκη: Η λευκή σκόνη που περιείχε κίνησε τις υποψίες

Αγγλία: Τα παιδιά «ζουν σχεδόν σε επίπεδα φτώχειας όπως του Ντίκενς»

Υιοθετήσατε γάτα; Πώς να κερδίσετε την εμπιστοσύνη της

Ο Σιλβέστερ Σταλόνε έκλεισε τα 79 – Η αφιέρωση της συζύγου του

Συναγερμός στη Βουλή για ύποπτο φάκελο

Έτοιμος να επιστρέψει στην Εθνική Ελλάδος ο Ντόρσεϊ