Σε εφαρμογή το μέτρο για μείωση από 6% – 15% των τιμών στα ράφια των σούπερ μάρκετ

29/10/2024 | 14:21

Σε εφαρμογή, εδώ και μία εβδομάδα, είναι το μέτρο για μείωση από 6% – 15% των τιμών στα ράφια των σούπερ μάρκετ, στο οποίο προχώρησαν γνωστές αλυσίδες ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα του υπουργείου Ανάπτυξης.

Από την προηγούμενη Δευτέρα, 21/10, 12 εταιρείες σε 32 προϊόντα (123 κωδικούς) εφαρμόζουν τη μείωση που μπορεί να φτάσει έως και 15%.

Παραδείγματα

– Κριθαράκι (διάφορες συσκευασίες, 6 κωδικοί σε μείωση)

Τα 500γρ. (μέτριο) στις 21/10: 1,03€ και στις 24/10: 1,13€

Τα 500γρ. (χοντρό) στις 21/10: 1,03€ και στις 24/10: 0,93€

– Χλωρίνη (διάφορες συσκευασίες, 7 κωδικοί)

Κωδικός 1 (παχύρρευστη με άρωμα): 1.250ml,  2,98€ (από τις αρχές Οκτωβρίου μέχρι σήμερα)

Κωδικός 2: 750ml, 1,96€ (από τις αρχές Οκτωβρίου μέχρι σήμερα)

Κωδικός 3 (λεπτόρρευστη): 2 λίτρα, 2€ (από τις αρχές Οκτωβρίου μέχρι σήμερα)

– Ελαιόλαδο (διάφορες κατηγορίες και συσκευασίες)

Σε σούπερ μάρκετ 1: Στις ίδιες ακριβώς τιμές με αρχές Οκτώβρη

Σε σούπερ μάρκετ 2: 1 λίτρο: 13,15€ τώρα (από 14,30€ αρχές Οκτώβρη)

Εξαιρετικά παρθένο 1 λίτρο:  14,45€ τώρα (από 15,38€ αρχές Οκτώβρη)

Σε σούπερ μάρκετ 3: 1 λίτρο: 13,58€ τώρα (από 14,30€ αρχές Οκτώβρη)

Εξαιρετικά παρθένο 1 λίτρο: 15,20€ τώρα (από 15,38€ αρχές Οκτώβρη)

3 λίτρα: 40,77€ (ίδια τιμή από αρχές Οκτώβρη)

– Βουτυροκακάο για τα χείλη (4 κωδικοί από συνολικά 16 που βρίσκουμε στα ράφια)

– Τραυμαπλάστ (2 κωδικοί από συνολικά 25 που βρίσκουμε στα ράφια)

«Αυτή είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία. Πιστεύουμε ότι στην πορεία θα μπουν προϊόντα πρώτης κατηγορίας και ανάγκης. Όλα τα προϊόντα που υπάρχουν μέσα στις αλυσίδες των σούπερ μάρκετ είναι σε προσφορά, δηλαδή η βιομηχανία πουλάει το προϊόν στην αλυσίδα του σούπερ μάρκετ και του λέει προτεινόμενη τιμή τάδε. Το σούπερ μάρκετ όμως θέλει να ανταγωνιστεί το ένα το άλλο και βάζει χαμηλότερη τιμή από την προτεινόμενη τιμή πώλησης. Μέσα στα ταμπελάκια σε όλα τα ράφια οι καταναλωτές βλέπουν τα προϊόντα σε προσφορά. Εδώ ανακοίνωσαν αριθμό κωδικών», λέει στο MEGA ο Απόστολος Ραυτόπουλος, πρόεδρος ένωσης εργαζομένων καταναλωτών Ελλάδας.

«Από τον μήνα Ιούλιο και σύμφωνα με τα έγκυρα στοιχεία του ‘Οικονομικού Ταχυδρόμου’, έχει ξεκινήσει μια διαδικασία ελέγχου σε 2.500 κωδικούς. Σήμερα που μιλάμε έχουν περάσει 4 μήνες και ελέγχουν 9 αλυσίδες για το περιθώριο του κέρδους και τον αθέμιτο ανταγωνισμό. Τα αποτελέσματα αυτών των 2.500 κωδικών θα τα ανακοινώσουν στις 10 Νοεμβρίου», σημειώνει.

 

«Ήσυχα, Piggy»…
19/11/2025 | 12:05

Πάτρα: Η φωνή αγωνίας της μάνας “Σώστε το γιό μου” – Ο Μάριος είναι διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Ρίου και ο ΕΟΜ απορρίπτει το αίτημα της μεταμόσχευσης!

Πάτρα: Σφοδρή σύγκρουση “ντελιβεράδων” – Δύο τραυματίες (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Επιβεβαιώνεται ιατροδικαστικά η σοκαριστική καταγγελία πως16χρονος βίασε 12χρονη-Γνωρίστηκαν μέσω instagram-ΝΕΟΤΕΡΑ

Πάτρα: Ποιος είναι ο 48χρονος που βρέθηκε κρεμασμένος στις φυλακές Αγίου Στεφάνου

Αχαΐα: Σοκάρει η αυτοκτονία άνδρα – Βρέθηκε κρεμασμένος από δέντρο, εντοπίστηκε σημείωμα

Δυτ. Ελλάδα: Άνδρας βρέθηκε κρεμασμένος σε δέντρο – Ο αδερφός του είχε «φύγει» με παρόμοιο τρόπο

“Βόμβα” Σπύρου Μαρτίκα για τον επιχειρηματία και τη σπείρα με τις απάτες που δρούσε και στην Πάτρα: «Έφαγε 250 χιλιάρικα από τον Παντελίδη το βράδυ που σκοτώθηκε»

Σιωπηρή διαμαρτυρία και πορεία για τον 17χρονο Μάριο που βρίσκεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Ρίου