Τι ψάχνει ο εισαγγελέας για τους θανάτους 5 βρεφών ενός ετοιμοθάνατου μωρού, σε Αμαλιάδα-Κ. Αχαΐα και ο κοινός παρονομαστής

Συγκλονισμένο παρακολουθεί το πανελλήνιο την υπόθεση θανάτου των τριών βρεφών σε Αμαλιάδα και Κάτω Αχαΐα και την παρουσία της 24χρονης Ειρήνης Μουρτζούκου.

Μάλιστα, σημειώνεται πως εκτός από τους θανάτους των δύο παιδιών της Ειρήνης και της συγκατοίκου της τον Αύγουστο το 2024 στην Αμαλιάδα, η παρουσία της δεν έχει διαπιστωθεί σε άλλο θάνατο βρέφους.

Οι καταγγελίες, ωστόσο, για τους θανάτους βρεφών παρουσία της Ειρήνης συνεχίζονται.

Ακόμα μια μητέρα υποστήριξε πως τον Οκτώβριο του 2016 και ενώ συγκατοικούσε με την Ειρήνη, παραλίγο το παιδί της να φύγει ξαφνικά από τη ζωή. Όπως σημείωσε η μητέρα άφησε το παιδί της για λίγα λεπτά στην Ειρήνη και βγήκε να απλώσει. Μόλις επέστρεψε βρήκε το παιδί μελανιασμένο. Η περιγραφή της συγκλονίζει.

Η παρουσία της Ειρήνης έχει συσχετιστεί συνολικά με τις παρακάτω υποθέσεις βρεφών:

Στις 6 Φεβρουαρίου 2014 στο Άργος η μητέρα της Ειρήνης βρίσκει νεκρή τη μικρή αδερφή της. Η αιτία θανάτου είναι λοίμωξη του αναπνευστικού και διάμεση πνευμονίτιδα.

Στις 4 Φεβρουαρίου 2021 στην Αχαΐα, πεθαίνει το 6 μηνών βρέφος που προσέχει η Ειρήνη. Η ιατροδικαστική έρευνα έδειξε διάμεση πνευμονίτιδα, ενώ το μωρό είχε επιληπτικά επεισόδια.

Στις 19 Ιουνίου 2022 στην Αχαΐα, πεθαίνει το 19 ημερών βρέφος της Ειρήνης. Η ιατροδικαστική έρευνα: διάμεση πνευμονίτιδα και ο γονιδιακός έλεγχος βγαίνει καθαρός.

Στις 17 Οκτωβρίου 2023 πεθαίνει στο «Αγία Σοφία» το 2 μηνών βρέφος της. Αιτία θανάτου νοσοκομείου: καρδιακή ανακοπή. Ο ιατροδικαστής βρίσκει επιληπτικές κρίσεις, ισχυρή φαρμακευτική αγωγή, ενώ ο θάνατος αποδίδεται στις επιληπτικές κρίσεις. Δεν υπάρχουν φθαρμένα όργανα, ωστόσο συστάθηκε περαιτέρω γονιδιακός έλεγχος.

«5 δικογραφίες θανάτων, καμία πιθανότητα εγκληματικής ενέργειας»

Η εκπρόσωπος Tύπου της αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου, σημείωσε μιλώντας στην τηλεόραση του Mega, πως «και στις 5 δικογραφίες δεν υπάρχει κανένα ίχνος που να μας δείχνει ότι υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα για εγκληματική ενέργεια».

«Ο εισαγγελέας έχει αυτή τη στιγμή του μπροστά του 5 υποθέσεις με ιατροδικαστικές εκθέσεις, αν υπάρχει κάποιος κοινός παρονομαστής οι εισαγγελείς θα μπορέσουν να τον βρουν και να διατάξουν στη συνέχεια, σε οποιαδήποτε Αρχή, ανακριτικές πράξεις» τόνισε.

 

Σχετικά με το γιατί η παρουσία της Ειρήνης δεν φαίνεται προανακριτικά στο θάνατο του παιδιού φίλης της το 2021, η Κωνσταντία Δημογλίδου απάντησε ότι προφανώς δεν έγινε καμία τέτοια αναφορά και γι’αυτό δεν καταγράφηκε ποτέ.

Επανέλαβε ότι προανακριτικά η παρουσία της Ειρήνης έχει εξακριβωθεί στους θανάτους των δύο δικών της παιδιών και του παιδιού της φίλης της τον Αύγουστο του 2024.

https://www.newsit.gr/

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ