Ανδρέας Φούρας: Η… παγίδα της κυβερνησιμότητας

22/10/2024 | 07:53

Ο τ. Δήμαρχος Πατρέων , τ. υπουργός Ανδρέας Φούρας σε ανάρτησή του αναφέρεται στην μελλοντική πορεία του ΠΑΣΟΚ σημειώνοντας:

Η κυβερνησιμότητα ως αυτοσκοπός συμπλέει με αποδυνάμωση των ιδεολογικών χαρακτηριστικών του Κινηματός μας.

Το ζήσαμε σχετικά στην δεύτερη θητεία Σημίτη και απόλυτα στην συγκυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου.

Το αποτέλεσμα ήταν να ηττηθούμε πολιτικά αφού υποεκτιμήθηκαν τα ιδεολογικα χαρακτηριστικά των αγώνων και περιθωριοποιήθηκε και ελαχιστοποιήθηκε η αξία της αρχής πως προοδευτικό είναι ότι συγκρούεται με τις αιτίες και τις πολιτικές που παράγουν τις κοινωνικές αδικίες.

Αυτά τα γράφω ως αντίλογο στις συντονισμένες προσπάθειες που βλέπω να εξελίσσονται για να οδηγήσουν το ΠΑΣΟΚ σε πολιτική στρογγυλεμένη γιατί έτσι τάχα θα προσεγγιστούν κεντρώοι ψηφοφόροι.

Στα μεγάλα αστικά κέντρα όμως βρεθήκαμε τέταρτο κόμμα όταν χάσαμε τον ριζοσπαστικό και κινηματικό χαρακτήρα μας δηλ χασαμε τον προοδευτικό κόσμο και έτσι πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ και πίσω από το ΚΚΕ. Αυτά για όσους μονοδρομούν το ΠΑΣΟΚ και ας μην ξεχαστεί η αλήθεια πως” το Κέντρο δεν είναι ιδεολογία είναι επάγγελμα”.

Πάτρα: Βρήκε νεκρό τον 30χρονο σύζυγό της – Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Πάτρα: “Κλειστή” για ώρες η Ακτή Δυμαίων- Τεράστια ταλαιπωρία για τους οδηγούς

Πλημμύρισε επιχείρηση στην Πάτρα – Σε απόγνωση οι ιδιοκτήτες απευθύνουν έκκληση στον Δήμο να καθαρίσει βουλωμένο φρεάτιο καθώς η κακοκαιρία θα συνεχιστεί – ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ

Κλειστή η Ιόνια Οδός από Άρτα μέχρι Αμφιλοχία μετά την κατολίσθηση και το ρήγμα 200 μέτρων – Θα αργήσει η αποκατάσταση του έργου

Πάτρα: Τροχαίο με δίκυκλο στην εθνική οδό – Ένας τραυματίας-Φωτο & Βίντεο

Πάτρα: Σύγκρουση ΙΧ με δίκυκλο – Δύο τραυματίες

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Γαύδος – Χωρίς τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης οι κάτοικοι

Πάτρα: Ληστεία με μαχαίρι σε μίνι μάρκετ – Συνελήφθη ο δράστης μετά από καταδίωξη