Πάτρα: Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση η 12χρονη – Πώς την παρέσυρε το ΙΧ

Συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου Ρίου η 12χρονη που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο χθες το πρωΐ, στο χωριό Καινούργιο Αιτωλοακαρνανίας, στην ε.ο Αγρινίου Θέρμου περίπου 400μ πριν το Λιγόρεμα στην έξοδο του χωριού. 

Ο διευθυντής της ΜΕΘ, Ανδρέας Ηλιάδης μαζί με την ομάδα του κατάφεραν να σταθεροποιήσουν το κορίτσι ωστόσο τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα και είναι αυτά που θα κρίνουν την εξέλιξη της υγείας της. Η 13χρονη είναι πολυτραυματίας με κακώσεις στα συμπαγή όργανα της κοιλιάς, ενώ έχει σοβαρή κρανιο – εγκεφαλική κάκωση με κατάγματα οστών στην βάση του κρανίου και στην σπονδυλική στήλη.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ένα ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν στο ρεύμα προς Αγρίνιο, χτύπησε και παρέσυρε τη 12χρονη, με αποτέλεσμα να την τραυματίσει σοβαρά.

«Πήγε το παιδί να περάσει απέναντι στον δρόμο και μόλις έφτασε σχεδόν στο πεζοδρόμιο, μάλλον το αυτοκίνητο την παρέσυρε με τον καθρέφτη, με ταχύτητα και την πέταξε κάτω», περιγράφει στο newsit.gr, στενό συγγενικό πρόσωπο της 13χρονης.

Αμέσως περαστικοί έτρεξαν προσπαθώντας να δώσουν τις πρώτες βοήθειες στο άτυχο κορίτσι, το οποίο βρισκόταν αιμόφυρτο στην άσφαλτο. Άμεσα στο σημείο έφθασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που την μετάφερε στο νοσοκομείο Αγρινίου.

«Οι οδηγοί τρέχουν»

«Στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχει μια μεγάλη ευθεία και πολλοί οδηγοί αναπτύσσουν ταχύτητα», εξηγεί ο πρόεδρος του χωριού.

Η 12χρονη διασωληνώθηκε από τους γιατρούς του Νοσοκομείου Αγρινίου, οι οποίοι έκριναν απαραίτητη τη μεταφορά της στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων, στο νοσοκομείο του Ρίου.

Αυτόπτες μάρτυρες, ανέφεραν πως μετά την παράσυρση  η κοπελίτσα ανέκτησε τις αισθήσεις της, αν και ήταν σοβαρά τραυματισμένη στο κεφάλι.

Η Τροχαία Αγρινίου διερευνά τις συνθήκες του ατυχήματος.

Πάτρα: Νέος πρόεδρος στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ – Αλλαγή σκυτάλης μετά από χρόνια

Πάτρα: Θρήνος για 35χρονη από την Περιβόλα – Γέννησε το δεύτερο παιδάκι της και πέθανε 15 μέρες μετά!

Αχαΐα: Επιτέθηκαν σε μεταφορέα με ΙΧ – Προσπάθησαν να εμβολίσουν την μοτοσικλέτα του και στη συνέχεια τον ξυλοκόπησαν

Αναπάντητα ερωτήματα για τον χαμό της 35χρονης μητέρας από την Πάτρα – “Έφυγε” την ώρα που θήλαζε το μωρό της ΦΩΤΟ

Σοβαρό ατύχημα και χειρουργείο στο ΚΑΤ για τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη – Αναρρώνει στο νοσοκομείο

Βαρύ πένθος για τον αιφνίδιο θάνατο της 35χρονης μητέρας από την Πάτρα που μόλις είχε γεννήσει – Τα πιθανά αίτια, συγκλονίζει η μητέρα της

Τσικνοπέμπτη στην Πάτρα: Δεν θα πραγματοποιηθούν οι βραδινές εκδηλώσεις, κανονικά οι πρωινές

Αυτή είναι η αιτία θανάτου της 34χρονης από την Πάτρα δύο εβδομάδες μετά τον τοκετό – Τι έδειξε η Ιατροδικαστική