Ολυμπιακός: Η επιστροφή του Μασούρα και οι σκέψεις του Μεντιλίμπαρ ενόψει Μπράγκα

Ο Γιώργος Μασούρας ετοιμάζεται να επιστρέψει στην αποστολή του Ολυμπιακού ενόψει της 2ης αγωνιστικής της League Phase στο Europa League κόντρα στην Μπράγκα. Οι πρώτες σκέψεις του Μεντιλίμπαρ.

Ανεβάζει στροφές ο Μασούρας και ετοιμάζεται να επιστρέψει στην αποστολή και ενδεχομένως στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού ενόψει του αγώνα με αντίπαλο την Μπράγκα την Πέμπτη (19:45, COSMOTE SPORT 3HD, LIVE SPORT24) στο γεμάτο Καραϊσκάκης, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της League Phase του Europa League.

Ο διεθνής Έλληνας επιθετικός έλλειψε πολύ από την πειραϊκή ομάδα στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια απέναντι στους Παναιτωλικό, Άρη, Λιόν και Ατρόμητο, αφενός μεν διότι οι ερυθρόλευκοι στερήθηκαν τα τρεξίματά του, το πρέσινγκ ψηλά και την αποτελεσματικότητά του, αφετέρου δε είχαν ξεμείνει από λύσεις στα εξτρέμ με δεδομένη την απουσία και του Μαρτίνς.

Παράλληλα, ο Βέλντε κι ο Γουίλιαν, παρόλο την ποιότητά τους, δεν δίνουν για την ώρα αυτά που περιμένει ο Μεντιλίμπαρ στα παιχνίδια, οπότε η επιστροφή του Μασούρα μπορεί να προσφέρει λύσεις στον Ολυμπιακό, τόσο στον αγώνα με την Μπράγκα στο Καραϊσκάκης όσο και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την Κυριακή (6/10) στο ΟΑΚΑ.

Παρεμπιπτόντως, ο Βραζιλιάνος επιθετικός θα υποβληθεί σε τεστ την Τετάρτη (2/10) στον Ρέντη, καθώς είχε κάποιες ενοχλήσεις από την κλοτσιά που δέχτηκε στον αχίλλειο τένοντα στο ματς με τον Ατρόμητο, αλλά νιώθει έτοιμος να βοηθήσει απέναντι στην πορτογαλική ομάδα.

Επίσης, ο Ισπανός κόουτς είχε την ευκαιρία στον αγώνα με τον Ατρόμητο να δώσει ανάσες στον Έσε, στον Τσικίνιο, στον Ορτέγκα και στον Ελ Κααμπί, ενώ μπαίνει σιγά σιγά σε ρυθμούς ο Ολιβέιρα.

Σε ό,τι αφορά την ενδεκάδα, ο Μεντιλίμπαρ προσανατολίζεται να διατηρήσει τον σχηματισμό με την τετράδα στην άμυνα, όπως και τους Κοστίνια και Ρόντινεϊ στη δεξιά πλευρά.

Ο έμπειρος κόουτς θα επαναφέρει στο αρχικό σχήμα τους Ορτέγκα, Έσε, Τσικίνιο, Ελ Κααμπί και από εκεί και πέρα οι Ολιβέιρα, Γκαρθία, Μουζακίτης, Μασούρας και Βέλντε διεκδικούν δύο θέσεις.

Μία πιθανή σύνθεση είναι με τους Τζολάκη, Κοστίνια, Ρέτσο, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε, Ολιβέιρα (ή Γκαρθία ή Μουζακίτη), Τσικίνιο, Ρόντινεϊ, Μασούρα (Βέλντε) και Ελ Κααμπί.

Οι δοκιμές του Μεντιλίμπαρ στην προπόνηση την Τετάρτη (2/10) θα δείξουν τις διαθέσεις του και τον τρόπο με τον οποίο θα προσεγγίσει το παιχνίδι με την πορτογαλική ομάδα.

https://www.sport24.gr/