Ξυλόκαστρο: Χωρίς ενεργές εστίες η πυρκαγιά – “Στάχτη” 50.000 στρέμματα – “Μαύρισε ο τόπος και η ψυχή μας…” (ΦΩΤΟ)

02/10/2024 | 08:18

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ TEMPO24.NEWS, ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΟΥΛΔΗΣ

 

Ολονύχτα μάχη με τις αναζωπυρώσεις και τις διάσπαρτες εστίες έδιναν το βράδυ της Τρίτης και συνεχίζουν και σήμερα το πρωΐ να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για τέταρτο 24ωρο στην ευρύτερη περιοχή του Ξυλοκάστρου.

Οι εστίες είναι κυρίως σε δύσβατα σημεία, ενώ δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο. Στο σημείο επιχειρούν 570 πυροσβέστες με 160 οχήματα και 28 πεζοπόρα τμήματα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Πάντως οι κάτοικοι εξέφραζαν τη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός πως δεν υπήρχε σωστός συντονισμός και έγκαιρη παρέμβαση στα μέτωπα της φωτιάς.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά έχει καταστρέψει περισσότερα από 50.000 στρέμματα.

Ξυλόκαστρο: Χωρίς ενεργές εστίες η πυρκαγιά - "Στάχτη" 50.000 στρέμματα - "Μαύρισε ο τόπος και η ψυχή μας..." (ΦΩΤΟ)

Κάτοικοι από τον Πύργο Κορινθίας, τη Ζάχολη, το Ελληνικό, την Καλλιθέα, το Ξανθοχώρι, με τους οποίους συνομίλησε το tempo24 έκαναν λόγο για την πλήρη καταστροφή.

“Έχουμε χάσει τις περιουσίες μας. Τεράστιες εκτάσεις με ελαιόδενδρα έγιναν στάχτη. Αμπελώνες παραδόθηκαν στις φλόγες. Εμείς πως θα ζήσουμε τώρα”, αναρωτιούνταν.

Ενώ εξέφραζαν και τον φόβο τους για τον Χειμώνα που έρχεται. “Πως θα γλυτώσουμε τις πλημμύρες όταν δένδρα, θάμνοι, πουρνάρια που θα μπορούσαν να συγκρα;τήσουν τα βροχόνερα, έγιναν στάχτη”.

Ηλικιωμένος κάτοικος στον Πύργο έλεγε με αγανάκτηση “Είμαι τόσων χρόνων τέτοια καταστροφή δεν έχουμε ξαναζήσει. Μαύρισε ο τόπος, μαύρισε και η ψυχή μας…”

Ξυλόκαστρο: Χωρίς ενεργές εστίες η πυρκαγιά - "Στάχτη" 50.000 στρέμματα - "Μαύρισε ο τόπος και η ψυχή μας..." (ΦΩΤΟ)  

 

 

Πάτρα: Πουλήθηκε η VESO MARE – Δείτε ποιος είναι ο νέος ιδιοκτήτης

Πάτρα: Η ανήλικη τα “έτσουζε” και οι υπεύθυνοι του καταστήματος βρέθηκαν με χειροπέδες

Πάτρα: Ματαιώθηκε το μαθητικό πάρτι με άφθονο αλκοόλ σε κλαμπ, μετά το ρεπορτάζ του tempo24

Πώς έγινε η φονική σύγκρουση στη Φωκίδα – Νεκρός 21χρονος, σοβαρά τραυματισμένος 37χρονος μεταφέρθηκε στην Πάτρα

Ο δρόμος-καρμανιόλα: Ο 25χρονος Αλέξανδρος από την Πάτρα “έσβησε” επί τόπου στο τροχαίο! – 4 νεκροί σε 6 μήνες!

Πάτρα: Bρέθηκε νεκρή 38χρονη

Μακροζωία: Οι επτά καθημερινές συνήθειες που μας χαρίζουν χρόνια ζωής

Επιστρέφει στη Βρετανία το τρίχρονο κοριτσάκι που βρέθηκε στην πισίνα χωρίς τις αισθήσεις του στη Ρόδο