Πέθανε ο Κώστας Αλαμάνος, εμβληματικός πρόεδρος του Απόλλωνα Σμύρνης

02/10/2024 | 07:49

Ο Κώστας Αλαμάνος πέθανε σε ηλικία 89 ετών, με την είδηση του θανάτου του προέδρου που έγραψε ιστορία με τον Απόλλωνα Σμύρνης να σκορπά τη θλίψη στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Θρήνος στην ομάδα του Απόλλωνα Σμύρνης με την είδηση του θανάτου του Κώστα Αλαμάνου. Ο εμβληματικός πρόεδρος της ομάδας από την Ριζούπολη τις δεκαετίες του 1980 και του 1990 πέθανε στα 89 του χρόνια το βράδυ της Τρίτης (1/10/24).

Ο Κώστας Αλαμάνος από το 1979 έως το 2005 διατέλεσε πρόεδρος του συλλόγου, με την «ελαφρά ταξιαρχία» επί των ημερών του να ζει τις πιο ιστορικές στιγμές στην ιστορία της.

Για 19 χρόνια ο Απόλλωνας έπαιξε στην Α΄Εθνική κατηγορία (τα 12 συνεχόμενα), έφτασε ένα ένα τελικό Κυπέλλου το 1996 (έχασε από την ΑΕΚ 7-1), ενώ αγωνίστηκε και στο Κύπελλο UEFA (τωρινό Europa League).

Τη σεζόν 1998/99, ο Κώστας Αλαμάνος εκλέχθηκε πρόεδρος της τότε διοργανώτριας αρχής του ελληνικού πρωταθλήματος, της ΕΠΑΕ, όντας ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

Ο Κώστας Αλαμάνος τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Αθήνας.

https://www.newsit.gr/

Αίγιο: Μεταφέρθηκε ξημερώματα στα δικαστήρια ο 47χρονος που πυροβόλησε 4 παιδιά, για την αποφυγή επεισοδίων

Πάτρα: Απαγόρευσαν το κολύμπι στο Ρίο με απόφαση του 2004 ! Έντονες αντιδράσεις των κατοίκων

Πάτρα: Χαμός σε σχολική εκδρομή – Επιτέθηκαν σε μαθήτρια και την έστειλαν στο νοσοκομείο

Πάτρα: «Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε» – Πολυπληθές συλλαλητήριο για τα 3 χρόνια από την τραγωδία στα Τέμπη (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Ο πιο δύσκολος αγώνας για τον πρώην Δήμαρχο Πατρέων Ανδρέα Φούρα – «Ελπίζω πως θα αντέξω»

Προφυλακίστηκε ο 47χρονος που πυροβόλησε τους 4 ανήλικους στο Αίγιο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Θλίψη στην Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο Άγγελος Φραντζής σε ηλικία 56 ετών

Πάτρα: Σφράγισμα 30 ημερών σε κατάστημα – Βρέθηκε ανήλικη μαζί με την ενήλικη αδερφή της, τι υποστηρίζει η μητέρα τους – ΕΓΓΡΑΦΑ