Πέθανε ο Κώστας Αλαμάνος, εμβληματικός πρόεδρος του Απόλλωνα Σμύρνης

02/10/2024 | 07:49

Ο Κώστας Αλαμάνος πέθανε σε ηλικία 89 ετών, με την είδηση του θανάτου του προέδρου που έγραψε ιστορία με τον Απόλλωνα Σμύρνης να σκορπά τη θλίψη στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Θρήνος στην ομάδα του Απόλλωνα Σμύρνης με την είδηση του θανάτου του Κώστα Αλαμάνου. Ο εμβληματικός πρόεδρος της ομάδας από την Ριζούπολη τις δεκαετίες του 1980 και του 1990 πέθανε στα 89 του χρόνια το βράδυ της Τρίτης (1/10/24).

Ο Κώστας Αλαμάνος από το 1979 έως το 2005 διατέλεσε πρόεδρος του συλλόγου, με την «ελαφρά ταξιαρχία» επί των ημερών του να ζει τις πιο ιστορικές στιγμές στην ιστορία της.

Για 19 χρόνια ο Απόλλωνας έπαιξε στην Α΄Εθνική κατηγορία (τα 12 συνεχόμενα), έφτασε ένα ένα τελικό Κυπέλλου το 1996 (έχασε από την ΑΕΚ 7-1), ενώ αγωνίστηκε και στο Κύπελλο UEFA (τωρινό Europa League).

Τη σεζόν 1998/99, ο Κώστας Αλαμάνος εκλέχθηκε πρόεδρος της τότε διοργανώτριας αρχής του ελληνικού πρωταθλήματος, της ΕΠΑΕ, όντας ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

Ο Κώστας Αλαμάνος τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Αθήνας.

https://www.newsit.gr/

Πάτρα: Θρήνος για την Αγγελική Γεωργοπούλου

Πάτρα: Απίστευτες εικόνες στον Λυκοχορό με το βουνό να ολισθαίνει- “Φύγετε από το σπίτι, κινδυνεύετε” ΦΩΤΟ

Αχαΐα: Θρήνος για το θάνατο του 19χρονου Γεωργίου Γαλάνη

Banana soft cookies χωρίς ζάχαρη

Πάτρα: Σήμερα η κηδεία της Κατερίνας Βεναρδάκη

Πάτρα: Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε ομάδα νεαρών πριν γεμίσουν την πόλη με ναρκωτικά – Τι λέει η Αστυνομία (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Θλίψη για τον π. Αθανάσιο – “Έφυγε” ένας αξιαγάπητος ιερέας – Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

Πάτρα: Στα “δίχτυα” της Ασφάλειας επαγγελματίες… διαρρήκτες – Σε πόσες και ποιες υποθέσεις εμπλέκονται