Βρετανία για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Καταδικάζουμε πλήρως τις ενέργειες

01/10/2024 | 23:47

Το Ηνωμένο Βασίλειο «καταδικάζει πλήρως τις ενέργειες του Ιράν», δήλωσε η Downing Street, επαναλαμβάνοντας τις εκκλήσεις για αποκλιμάκωση σε ολόκληρη την περιοχή. 

Είναι κατανοητό ότι απόψε αναμένονται περισσότερες τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ του Σερ Κιρ Στάρμερ και των ηγετών της ΕΕ. 

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Keir Starmer μίλησε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντουλάχ, ανέφερε το Sky News.

Η Ντάουνινγκ Σριτ αν και δεν έχει δημοσιεύσει ανακοίνωση για τις επαφές του Βρετανού πρωθυπουργού έως τη στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο, ωστόσο επιβεβαίωσε την είδηση στην ΕΡΤ.

Το Λονδίνο όπως φαίνεται είναι έτοιμο να συνδράμει στην άμυνα του Ισραήλ όπως έγινε και τον Απρίλιο στην αντίστοιχη επίθεση του Ιράν. 

Αν και τόσο ο Κιρ Στάρμερ όσο και ο Ντέιβιντ Λάμι επικεντρώνονται και προτρέπουν στην επαναφορά στον διάλογο και τη διπλωματία η υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου στο δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα παραμένει «ακλόνητη».

Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση των Εργατικών υιοθέτησε μια πιο σκληρή πολιτική έναντι της κυβέρνησης του Μπενιαμίν Νετανιάχου όσον αφορά τις πωλήσεις όπλων, στέκονται δίπλα στο Ισραήλ μαζί με τις ΗΠΑ.

ertnews.gr

ΣΟΚ: 21χρονος κατέρρευσε μπροστά στον υπολογιστή του – Θρήνος στην Εγλυκάδα Πατρών

Πάτρα: Θλίψη για τον θάνατο του “γάτου” Νίκου Παπαδημητρόπουλου

Πάτρα: Πέθανε ο δολοφόνος της Κωνσταντίνας Κουλούρη και της Ρεγγίνας Παπανδρέου

Πέθανε ξαφνικά η 28χρονη κόρη της Μπέσσυς και του Διαμαντή Λαιμού – Θρήνος στην εφοπλιστική οικογένεια

Πάτρα: Τροχαίο με τραυματισμό στην Παραλία – Σύγκρουση ΙΧ με δίκυκλο (ΦΩΤΟ)

Σήμερα το τελευταίο αντίο στον περιφερειακό σύμβουλο Άρη Τηλιγάδη, που “έφυγε” μετά από μάχη με ασθένεια

Πάτρα: “Θρίλερ” στο Ρίο – 16χρονος βρέθηκε πεσμένος στο έδαφος

“Bγήκαν” μαχαίρια έξω από νυχτερινό κέντρο – Ξεκαθάρισμα λογαριασμών στο κέντρο της Πάτρας