Με αναφορά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για το Κτηματολόγιο, ο πρόεδρος της Νίκης, Δημήτρης Νατσιός.
Ο κ. Νατσιός κατηγόρησε την κυβέρνηση, για υποχωρητικότητα έναντι των τουρκικών διεκδικήσεων, και επανέφερε την πρότασή του «για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τα εθνικά μας θέματα»
Ο πρόεδρος της Νίκης αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του στην εγκληματικότητα των νέων και σημείωσε πως «πολύ συχνά η κυβέρνηση ομιλεί για την ανάγκη πολιτικής σταθερότητας αλλά «δεν υπάρχει πολιτική σταθερότητα, χωρίς κοινωνική σταθερότητα και χωρίς κοινωνική συνοχή».
«Αυτό που συμβαίνει εδώ και καιρό στις οικογένειες και στα σχολεία μας και κορυφώνεται αυτές τις ημέρες με ξυλοδαρμούς καθηγητών από μαθητές, με μαχαιρώματα μαθητών σε μαθητές, με σεξουαλικές κακοποιήσεις νηπίων από νήπια, με ξυλοδαρμούς μαθητριών από μαθήτριες, με δολοφονίες ανδρών από γυναίκες και το ανάποδο, μας παραπέμπουν σε μια κοινωνία που έχει καταρρεύσει. Που δεν έχει κώδικα αξιών, που δεν έχει ιεραρχία, πουν δεν έχει σεβασμό, που δεν φοβάται την τιμωρία και το νόμο . Είναι μια κοινωνία που ότι βλέπει να συμβαίνει στα ψηλά στα δώματα της εξουσίας το εφαρμόζει και στα χαμηλά.
Κι όσο βλέπει την κυβέρνηση να την απειλεί με ποινές του νέου ποινικού κώδικα τόσο θα αποθρασύνεται. Πολιτευόμαστε κυρίες και κύριοι μέσα σε έναν ωκεανό από ταραγμένες ψυχές. Κι όσο απομακρυνόμαστε ως Έθνος από την Ορθοδοξία που γαληνεύει τις ψυχές, από την παιδεία που τις τακτοποιεί και από την οικογένεια που τις χαϊδεύει και τις μαλακώνει τόσο τα αγρίμια και τα αγριμάκια που θα κυκλοφορούν στο δρόμο θα αυξάνονται», είπε ο κ. Νατσιός και πρόσθεσε.
«Το μυστικό για να λύσουμε το πρόβλημα, σας το λέω ως δάσκαλος είναι να καταλάβουμε το πρόβλημα. Και το πρόβλημα έχει τρεις διαστάσεις: Κανείς δεν εμπνέεται από κανέναν, κανείς δεν σέβεται κανέναν και κανείς δεν φοβάται κανέναν.
Όταν θα δώσουμε τις απαντήσεις εμπράκτως στα τρία αυτά ζητήματα σταδιακά θα φύγει το μαύρο σύννεφο που έχει εγκατασταθεί πάνω από την πατρίδα μας και διεισδύει μέσα στα σπίτια μας.
Ακούω πολλές φορές τη θεωρία ότι η βία είναι πρόβλημα των κοινωνικών ανισοτήτων και της φτώχειας. Κατά το γνωστόν «όπου φτώχεια και γκρίνια».
Το ακούω, μπορεί να έχει και βάση, αλλά σας λέγω το εξής : Φτώχεια είχαμε και σε άλλες περιόδους της ιστορίας μας. Αλλά τόσο θυμωμένους Έλληνες και τόσο ακαθοδήγητη, αδέσποτη γενιά δεν είχαμε ποτέ.
Τι κάνει τους νέους μας να φέρονται βίαια; Ανενδοίαστα πριν από την πράξη δίχως τύψεις μετά την πράξη» διερωτήθηκε ο πρόεδρος της Νίκης και κατέληξε.
«Η σύγχρονη κοινωνία τα δοκίμασε όλα. Έφτιαξε λύσεις για όλα μας τα προβλήματα που δεν είναι αποτελεσματικές. Τα τελευταία 50 χρόνια η ελληνική κοινωνία έχει δοκιμάσει κάθε μεγαλοστομία κάθε δυτική πρακτική. Κάθε τεχνολογικό και πολυπολιτισμικό συνδυασμό χωρίς να δοθούν λύσεις. Ένα δεν έχουμε δοκιμάσει ως κοινωνία. Να στραφούμε στην παράδοση και την πίστη μας. Εκεί στραφήκαμε τα δύσκολα χρόνια και επιβιώσαμε».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ