Ιορδανία: Υπέρ της κυριαρχίας και ασφάλειας του Λιβάνου

01/10/2024 | 21:59

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ιορδανίας και Υπουργός Εξωτερικών και Ομογενειακών Υποθέσεων, Αϊμάν Αλ Σαφάντι, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της υπηρεσιακής κυβέρνησης του Λίβανου, Νατζίμπ Μικάτι, επιβεβαίωσε την απόλυτη υποστήριξη του Βασιλείου προς τον Λίβανο, την ασφάλεια των πολιτών του και την διασφάλιση της κυριαρχίας του, ενώ καταδίκασε την ισραηλινή επιθετικότητα σε βάρος του.

Ο Αλ Σαφάντι μετέφερε στον Μικάτι την βούληση του βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα Β΄, να παράσχει «κάθε δυνατή βοήθεια στον “αδελφό Λίβανο” για την αντιμετώπιση των συνεπειών του πολέμου και την επίτευξη άμεσης κατάπαυσης του πυρός».

Επιπλέον, τόνισε την ανάγκη άμεσης παρέμβασης της διεθνούς κοινότητας για την επίτευξη κατάπαυσης του πυρός, την εφαρμογή της απόφασης 1701 που υποστηρίζει ο Λίβανος για αποστολή στρατού στα νότια της χώρας σε συντονισμό με διεθνείς ειρηνευτικές δυνάμεις, με ταυτόχρονη σύγκλιση της Βουλής των αντιπροσώπων για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο Αλ Σαφάντι υπογράμμισε τον κίνδυνο να κλιμακωθεί η κρίση στην περιοχή και «κάλεσε την διεθνή κοινότητα να αναλάβει πρωτοβουλίες, με πρώτο βήμα τον τερματισμό της επίθεσης στη Γάζα».

Με απόφαση του βασιλιά Αμπντάλα Β΄ η Ιορδανία έστειλε δύο αεροπλάνα με ανθρωπιστική βοήθεια στον Λίβανο.

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

Πηγή: elnashra

Εσωκομματικές εκλογές ΝΔ: Προηγείται ο Αντώνης Κουνάβης για την προεδρία στην ΔΕΕΠ Αχαΐας

Από την Ανθούπολη ο 46χρονος με το “καζίνο”! Από ποιους Πατρινούς επιχειρηματίες άρπαξε 270.000 ευρώ

Πάτρα: Έκρηξη σε εργοστάσιο στην ΒΙΠΕ – Ένας τραυματίας

Πάτρα: Σοβαρό τροχαίο στην περιοχή Θεριανού με δύο νταλίκες – Ένας τραυματίας – Διακοπή κυκλοφορίας ΦΩΤΟ

Οριακή νίκη Κατσιγιάννη στην προεδρία της ΔΕΕΠ Αχαΐας – Ένσταση από Κουνάβη για επανακαταμέτρηση ψηφοδελτίων

Πάτρα: Έριξαν κροτίδα σε σχολικό συγκρότημα – Τραυματίστηκε 12χρονος μαθητής

Πάτρα: Ελεύθερος με όρους και εγγύηση ο επιχειρηματίας για τα ναρκωτικά – Εμφανίστηκε στην Ανακρίτρια ο γιος και “τα πήρε όλα πάνω του”

Πάτρα – Βιασμός 12χρονης: Προφυλακίστηκε ο 16χρονος