Χάρης Δούκας: «Το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται να ξαναγίνει Κίνημα με Κ κεφαλαίο»

Από τη Θεσσαλονίκη

O Χάρης Δούκας, Υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής πραγματοποίησε τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου, κεντρική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη.

Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα, στην κατάμεστη αίθουσα του θεάτρου Ολύμπιον σημείωσε μεταξύ άλλων: «Φίλες και φίλοι, το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται να κάνει ένα πολύ μεγάλο restart στις λειτουργίες του και να ξαναγίνει Κίνημα με Κ κεφαλαίο. Και όλοι εσείς που μαζεύεστε εδώ και μας τιμάτε, να έχετε την επόμενη ημέρα ρόλο, λόγο και ευθύνη. Και να συμμετέχετε, να υπάρχει ένας τομέας και ένας γραμματέας εξωτερικής πολιτικής, να υπάρχουν βασικοί τομείς που να λειτουργούν και να παράγουν έργο, να υπάρχουν τοπικές και νομαρχιακές, δυνάμεις που λειτουργούn ως κινητοποιητές και ενεργοποιητές. Και όχι συσχετισμός και διάδρομος, και να παρουσιάζουμε δράσεις και έργα».

Αναφερόμενος στην επίσκεψή του στο Νοσοκομείο Παπανικολάου τόνισε: «Φοβόμαστε να αρρωστήσουμε, γιατί το Σαββατοκύριακο, όπως μας έχει ενημερώσει ο Άδωνις Γεωργιάδης, «το Σαββατοκύριακο μην αρρωστήσετε γιατί τα περιφερειακά νοσοκομεία και το Ε.Σ.Υ. υπολειτουργούν και καλό είναι να αρρωστήσετε καθημερινή». Αλλά και καθημερινή, αν θέλετε να αρρωστήσετε, καλό είναι μέχρι το μεσημέρι γιατί το απόγευμα υπάρχει το μπλοκάκι. Και αν κινδυνεύει η ανθρώπινη ζωή, ο γιατρός του Ε.Σ.Υ. πρέπει να βάλει μία τιμή. Και ποια είναι η τιμή για την ανθρώπινη ζωή; Φίλες και φίλοι, αυτά θα συζητάμε; Με αυτές τις προσεγγίσεις μας χωρίζει μία άβυσσος. Και δεν έχουμε καμία απολύτως σχέση με την προσέγγιση αυτή, διότι εμείς φτιάξαμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, με τον Γεννηματά, τον Αυγερινό και τον Παπανδρέου. Και είχαμε δύο βασικές αρχές. Λέγαμε ότι το Ε.Σ.Υ. είναι το πρόσωπο του κοινωνικού κράτους και λέγαμε ότι όλοι, πλούσιοι και φτωχοί, πρέπει να έχουμε ίση πρόσβαση και ίδια μεταχείριση. Και αυτό πια δεν ισχύει».

whatsapp-image-2024-10-01-at-00.19.25_11zon.jpg

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο συνεργασιών με άλλους πολιτικούς χώρους, ξεκαθάρισε: «Να τα λέμε καθαρά. Με τον Νίκο Ανδρουλάκη πρόεδρο στα ψηφοδέλτια μας στις εθνικές εκλογές και ευρωεκλογές είχαμε βουλευτές, υπουργούς και ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Με τον Νίκο Ανδρουλάκη πρόεδρο είχαμε στα ψηφοδέλτιά μας στις εθνικές εκλογές και στις ευρωεκλογές στελέχη και ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Σε ποιον ακριβώς κουνάνε το δάχτυλο; Σε ό,τι, όμως, αφορά εμένα, για να είμαστε και καθαροί. Όσοι μας πρόδωσαν και μας λοιδόρησαν για την καρέκλα, δεν έχουν θέση ανάμεσά μας. Τελεία και παύλα».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, Βουλευτές, μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Α΄ και Β’ Θεσσαλονίκης και τοπικών οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, εκπρόσωποι φορέων, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και της περιφέρειας, και πλήθος πολιτών. Ενδεικτικά αναφέρουμε: Πάνας Απόστολος, Βουλευτής Χαλκιδικής, Χριστοδουλάκης Μανώλης, Βουλευτής Ανατολικής Αττικής, Δανιηλιδης Σίμος, Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σαουλίδης Αντώνης, Αντιδήμαρχος Δήμου Νεάπολης-Συκεών, Αρβανίτης Γιώργος, Αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης, Ζαχαριάδης Λάζαρος, Αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης, Ζιώγας Αθανάσιος, Αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης, Διαμαντακης Βασίλης, Εντεταλμένος Σύμβουλος Θεσσαλονίκης, Τζελέπης Σπύρος, Εντεταλμένος Σύμβουλος Θεσσαλονίκης, Τσούλιας Στέλιος, Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης, Τρελόπουλος Γιώργος, Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας, Πετρίδης Κώστας, Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Τζελέπης Χρήστος, Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ελευθεριάδης Ευρυβιάδης, Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Κοκολάκης Κώστας, Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Β΄ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Τζελεπης Μιχάλης, πρ. Βουλευτής Σερρών, Ιωαννίδης Γιάννης, πρ. Δήμαρχος Δήμου Δέλτα, Παπαδόπουλος Κώστας, πρ. Νομάρχης Θεσσαλονίκης, Φεστερίδης Γιώργος, πρ. Αντιδήμαρχος Δήμου Θερμαϊκού, Σερασιδης Σάββας, πρ. Δήμαρχος Δήμου Σταυρούπολης, Γαβότσης Στέλιος, πρ. Δήμαρχος Δήμου Ωραιοκάστρου και Θεοδωρίδης Κώστας, πρ. Δήμαρχος Πολίχνης.

Νωρίτερα την ίδια μέρα, ο κ. Δούκας επισκέφθηκε το νοσοκομείο Παπανικολάου, όπου συνομίλησε με γιατρούς και νοσηλευτές για τις ελλείψεις στο Ε.Σ.Υ., και για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά.

Αμέσως μετά την επίσκεψη ο κ. Δούκας δήλωσε: «Το Νοσοκομείο Παπανικολάου θα έπρεπε να είναι ναυαρχίδα συνολικά στη χώρα και στη Θεσσαλονίκη. Έχει μεγάλες εγκαταστάσεις, σύγχρονο εξοπλισμό αλλά δεν έχει κόσμο. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα. Πρέπει να στηρίξουμε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, να έρθουν άνθρωποι να δουλέψουν εδώ. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές δουλεύουν διπλοβάρδιες και τριπλοβάρδιες σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Να δώσουμε επιτέλους οικονομικά κίνητρα, να δώσουμε τα βαρέα και ανθυγιεινά που είναι μόνιμη απαίτηση. Να δώσουμε δυνατότητες εξέλιξης και με όλη μας τη δύναμη να στηρίξουμε το Ε.Σ.Υ. Είναι ζήτημα ζωής. Είναι το ανθρώπινο πρόσωπο του κράτους και βλέπουμε την υποβάθμισή του. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Για αυτό στις 6 Οκτωβρίου θα δώσουμε ένα μήνυμα, ότι οι γιατροί και οι νοσηλευτές του Ε.Σ.Υ. πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή. Πρέπει να τους βοηθήσουμε».

Τις επόμενες μέρες, ο Χάρης Δούκας, Υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, συνεχίζει την περιοδεία του, με ομιλίες σε εκδηλώσεις στις παρακάτω περιοχές:

Στο Αγρίνιο, την Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, στις 20:00, στο Παπαστράτειο Μέγαρο, Δεληγιώργη 12.

Στην Αθήνα, την Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, στις 19:30, στο Κλειστό Γήπεδο Πανελληνίου, Ευελπίδων 2.

Στην Κατερίνη, την Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, στις 18:00, στο Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης “Εκάβη”, 7ης Μεραρχίας 10.

Στη Λάρισα, την Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, στις 20:30, στο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας.