Χίλιες δημιουργίες για τον… «Κόσμο και τον μικρόκοσμο», στην Αγορά Αργύρη

01/10/2024 | 12:14

Χίλιες (1000) και πλέον δημιουργίες τετρακοσίων 400 μαθητών του  Εικαστικού  Εργαστηρίου Δήμου Πατρέων, θα φιλοξενούνται από τις  7.30 το βράδυ της Τετάρτης 2 Οκτωβρίου στους χώρους της «Αγοράς Αργύρη» όπου θα λειτουργεί η ετήσια ομαδική έκθεση.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου και σε αυτή συμμετέχουν μαθητές από τα τμήματα ενηλικών και τα παιδικά τμήματα του εργαστηρίου.

Στο χώρο της έκθεσης θα παρουσιαστούν έργα ζωγραφικής, κεραμικής, κατασκευών, αγιογραφίας και Ιστορίας της Τέχνης. 

Το Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Πατρέων αποτελεί μία δομή ουσιαστικής συνάντησης με τις εικαστικές τέχνες και περιλαμβάνει τμήματα σε διαφορετικούς τομείς και ηλικιακά επίπεδα.

Το πρόγραμμα σπουδών αναπτύσσεται κάθε χρονιά γύρω από συγκεκριμένο θέμα, στο οποίο αναδεικνύονται τα διάφορα ζητήματα και οι έννοιες της τέχνης. 

Το θέμα της φετινής έκθεσης είναι « κόσμος- μικρόκοσμος » και αποτυπώνει την αντίστοιχη έρευνα που έγινε στη διάρκεια του ετήσιου κύκλου των μαθημάτων. 

Η παρουσίαση των έργων δεν έχει την έννοια της επίδειξης ενός τελικού προϊόντος και προπάντων δεν έχει ανταγωνιστικό ή ατομικό χαρακτήρα.

Αποτελεί σημείο αναφοράς μιας συλλογικής προσπάθειας και έναυσμα για τη συνέχιση της δημιουργικής πορείας των μαθητών. Σκοπός είναι το Εικαστικό Εργαστήριο να αποτελεί πάντα ένα ζωντανό κύτταρο, ανοιχτό σε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της πόλης.

Για τη χειμερινή εικαστική σεζόν  (Νοέμβριος 2024 – Μάιος 2025)  συνεχίζονται οι εγγραφές σε όσα τμήματα υπάρχουν κενές θέσεις στα παιδικά και ενηλίκων.

Οι ενδιαφερόμενοι για πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά Δευτέρα έως και Παρασκευή πρωινές ώρες από 10:00 – 13:00 στο τηλ. 2610-620-724 ή επισκεπτόμενοι τα εργαστήρια τις ίδιες μέρες και ώρες στο Παλαιό 29ο Δημοτικό σχολείο, Αυτοκρ. Θεοδοσίου 12, ή με το E-mail:  art.patras@patraς.gr                                                  

Στα τμήματα του Εικαστικού Εργαστηρίου δίδαξαν οι:  Αβραμοπούλου Ιφιγένεια (ζωγράφος), Αγάθου Χρύσα (ζωγράφος), Καραλή Βασιλική (ζωγράφος),  Καρατζά Άννα (ζωγράφος), Μπρεσού Κλαίρ Γκαναέλ (ζωγράφος), Σπηλιοπούλου Ευαγγελία (ζωγράφος), Στάμου Βασιλική (ζωγράφος), Φερεντίνος Παναγιώτης (ζωγράφος), Φούντζουλας Αλέξιος (ζωγράφος, Κανελλοπούλου Μαρία (Κερμαίστρια), Μεθενίτης Σπύρος (Κεραμίστας), Λαμπρινάκος Πέτρος (Αγιογραφία), Γιαννούλη Πολυξένη (Ιστορία της Τέχνης).

Ώρες λειτουργίας έκθεσης : 

Καθημερινές πρωί: 09:00 – 14:00 απόγευμα 17:00 – 21:00

 

 

 

Τραγωδία στην Αχαΐα – “Έσβησε” 6χρονη

Απανθρακώθηκε νεαρός σε σοκαριστική μετωπική σύγκρουση οχημάτων στο Αγρίνιο (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Δυτ. Ελλάδα: Σοβαρό επεισόδιο μεταξύ τριών ατόμων – Βγήκαν μαχαίρια!

Πάτρα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του

Πανικός στο κέντρο της Πάτρας: Σωλήνας έφυγε από οικοδομή και έπεσε πάνω σε αυτοκίνητα – Στο ένα βρισκόταν μητέρα με ανήλικα παιδιά ΦΩΤΟ

Λευκάδα: 24χρονη κατέρρευσε ενώ της γίνονταν πρόταση γάμου – Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή

Ξάνθη: Νεκροί εντοπίστηκαν οι δύο 16χρονοι που είχαν εξαφανιστεί την Κυριακή

Πάτρα: Ληστεία σε μίνι μάρκετ τα ξημερώματα – Ο δράστης απείλησε με μαχαίρι τον υπάλληλο