Κορινθία: Για 3η ημέρα συνεχίζεται η μάχη με την φωτιά - Νύχτα τρόμου για τους κατοίκους - Άνοιξε η εθνική οδός - Τραυματίες δύο πυροσβέστες - Νέο μήνυμα 112 ΝΕΟΤΕΡΑ

ΝΕΟΤΕΡΑ: Όπως ανακοινώθηκε η εθνική οδός Πατρών-Κορίνθου που είχε κλείεσει από χθες το βράδυ λόγω πυρκαγιάς που μαινόταν στην περιοχή, άνοξε και πάλι.

ΝΕΟΤΕΡΑ: Με μήνυμα από το 112 ειδοποιήθηκαν στις 7.20 το πρωί όσοι βρίσκονται στις περιοχές Λαγκαδαίικα, Σπαρτιναίικα, Πελλήνη και Άνω Καλλιθέα να απομακρυνθούν προς Σοφιανά και Ρέθι.

Για 3η ημέρα συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με τις φλόγες, για την κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε την Κυριακή το πρωΐ σε δασική έκταση στα Ροζενά Ξυλοκάστρου Κορινθίας, όπου έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι.

Ενώ αναμένεται με το πρώτο φως της ημέρας να "σηκωθούν" και πάλι τα εναέρια μέσα για να βοηθήσουν στην κατάσβεση των πολλών εστιών που δημιουργούνται από αναζωπυρώσεις.

Παράλληλα, χθες βράδυ έκλεισαν για προληπτικούς λόγους λόγω της φωτιάς, που είχε φθάσει στις παρυφές του δρόμου και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Πατρών, από το ύψος της Λυκοποριάς ως το Δερβένι. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η κυκλοφορία των οχημάτων γινόταν στην παλαιά εθνική οδό Κορίνθου – Πατρών από τον κόμβο της Λυκοποριάς, στο 132ο χιλιόμετρο, μέχρι τον κόμβο του Δερβενίου, στο 140ο χιλιόμετρο.

Από το πύρινο μέτωπο που βρίσκεται το tempo24, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν στη "μάχη" με τις φλόγες. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο ένας τραυματίστηκε από την πίεση του νερού, ενώ ο άλλος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα. 

Παράλληλα, διαδοχικά μηνύματα μέσω του 112 στάλθηκαν σε κατοίκους οικισμών της ευρύτερης περιοχής και ειδικότερα στους κατοίκους των περιοχών Πύργος, Χελυδόρεο, Ζάχολη, Λαγκαδαίικα, Σπαρτιναίικα, Πελλήνη, ‘Ανω Καλλιθέα Ξυλοκάστρου προκειμένου να απομακρυνθούν από αυτές.