Τυφώνας Helene: Πάνω από 100 νεκροί στις ΗΠΑ – Λίμνη καλύφθηκε με συντρίμμια

30/09/2024 | 21:38

Τουλάχιστον 100 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον τυφώνα Helene, που σάρωσε τις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, προκαλώντας ανυπολόγιστες καταστροφές και αφήνοντας εκατομμύρια ανθρώπους χωρίς ρεύμα και τηλεπικοινωνίες. Την ίδια ώρα, οι διασώστες προσπαθούν να εντοπίσουν ανθρώπους που παραμένουν αγνοούμενοι.

Οι υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας παρέμειναν εκτός λειτουργίας σε μεγάλες εκτάσεις από το Οχάιο μέχρι και τη Φλόριντα. Περίπου 2,1 εκατομμύρια σπίτια και επιχειρήσεις ήταν χωρίς ρεύμα τα ξημερώματα της Δευτέρας, σύμφωνα με το Reuters.

«Η έλλειψη επικοινωνίας είναι ανησυχητική», δήλωσε τη Δευτέρα ο κυβερνήτης στη Βόρεια Καρολίνα, Ρόι Κούπερ, σε συνέντευξή του στο CNN. «Ξέρουμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που αγνοούνται και ξέρουμε ότι οι θάνατοι θα αυξηθούν στο τέλος αυτού του γεγονότος και οι προσευχές και οι καρδιές μας απευθύνονται σε αυτές τις οικογένειες».

Ο ίδιος ο Κούπερ είπε ότι δεν είχε νέα από τον γιο και την κόρη του εδώ και 72 ώρες και τόνισε ότι οι τοπικοί αξιωματούχοι και οι διασώστες πραγματοποιούσαν ελέγχους πόρτα-πόρτα σε πολλές κοινότητες.

Δείτε φωτογραφίες
 

Αχαΐα: Θρήνος για τον 30χρονο που “έφυγε” μετά από τροχαίο ανήμερα των Χριστουγέννων – Η οικογένεια δώρησε τα όργανά του – ΦΩΤΟ

ΝΕΟΤΕΡΑ: Ένας νεκρός από το τροχαίο στο Λάππα Δυτικής Αχαΐας – Δύο σοβαρά τραυματίες – Μικροεπεισόδια στο σημείο – ΦΩΤΟ

Πάτρα: “Τρίτωσε” το κακό το βράδυ των Χριστουγέννων! Τροχαίο στην Οβρυά – Στο Νοσοκομείο παιδάκι (ΦΩΤΟ)

Τραγωδία στα Βαρδούσια: Πατρινός ο ένας από τους νεκρούς – Συμμετείχε στην ομάδα των ορειβατών ΦΩΤΟ

Δυτική Αχαΐα: 16χρονος ο νεκρός του τροχαίου στην παλαιά Πατρών-Πύργου – 17χρονος ανάμεσα στους τραυματίες

Ακόμα μία σύλληψη στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς

Θλίψη σε Πάτρα και Μεσολόγγι: «Έφυγε» ξαφνικά στα 54 του ο διακεκριμένος επιστήμονας Ασημάκης Γριβόπουλος

Σοκαριστικό τροχαίο στην Πάτρα: ΙΧ “καρφώθηκε” σε απορριμματοφόρο και τραυμάτισε εργαζόμενο (ΦΩΤΟ)