Υπαρχηγός της Χεζμπολάχ: H οργάνωση θα επιλέξει νέο ηγέτη με την «πρώτη ευκαιρία»

Ο αναπληρωτής αρχηγός της Χεζμπολάχ Ναΐμ Κασέμ δήλωσε τη Δευτέρα ότι ηγεσία θα επιλέξει διάδοχο «με την πρώτη ευκαιρία», προσθέτοντας ότι ο μακροχρόνιος αρχηγός Χασάν Νασράλα σκοτώθηκε μαζί με άλλα τέσσερα άτομα.

«Θα επιλέξουμε νέο γενικό γραμματέα για το κόμμα με την πρώτη ευκαιρία», είπε ο Κασέμ σε ομιλία που μεταδόθηκε από το κανάλι Al-Manar της Χεζμπολάχ, την πρώτη ομιλία ενός ανώτερου ηγέτη της ομάδας μετά τον θάνατο του Νασράλα την Παρασκευή. Ο Κασέμ είπε ότι ο Νασράλα σκοτώθηκε με άλλους τέσσερις, συμπεριλαμβανομένου ενός Ιρανού διοικητή, και όχι περίπου 20 συντρόφους, όπως ισχυρίστηκε το Ισραήλ.

Ο Ναΐμ Κάσεμ είπε ότι η οργάνωση συνεχίζει τις επιχειρήσεις της, εργάζεται σύμφωνα με σχέδια που έχουν ήδη καταρτιστεί, και χαρακτήρισε τις μέχρι τώρα επιθέσεις της «το ελάχιστο», προσθέτοντας πως η μάχη μπορεί να είναι μακρά.

Είπε πως η Χεζμπολάχ είναι έτοιμη να αποκρούσει χερσαία επίθεση του ισραηλινού στρατού και ότι θα συνεχίσει τον αγώνα της εναντίον του Ισραήλ «σε υποστήριξη [των Παλαιστινίων] στη Γάζα».

ertnews.gr