Μεγάλη φωτιά στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας – Εντολή εκκένωσης σε δύο χωριά-Κάηκε πυροσβεστικό όχημα ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ

Μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε στο Ξυλόκαστρο και συγκεκριμένα στην περιοχή Ροζενά του Ξυλόκαστρου Κορινθίας. Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα της Κυριακής (29.09.2-024) εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως πυροσβεστικό όχημα τυλίχτηκε στις φλόγες με τους πυροσβέστες να καταφέρνουν να απεγκλωβιστούν 

Στη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς στα Ροζενά Ξυλοκάστρου, ρίχτηκαν 48 πυροσβέστες με δυο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 15 οχήματα.

Στο μεταξύ ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν σε πυρκαγιά σε δασική έκταση στα Ροζενά στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η ένταση των ανέμων που πνέουν στο σημείο έχουν αυξηθεί, με τις ριπές του ανέμου να είναι πολύ ισχυρές. Επιπλέον, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία το δύσβατο της περιοχής δεν διευκολύνει την προσέγγισή της από τις δυνάμεις, δυσχεραίνοντας το έργο της κατάσβεσης.

Μεγάλες διαστάσεις έχει λάβει η φωτιά που εκδηλώθηκε το πρωί στην περιοχή Ροζενα στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας στα όρια με την Αχαΐα.

Λόγω των ισχυρών ανέμων, του πυκνού δάσους και του δύσβατου της περιοχή η φωτιά μαίνεται εκτός ελέγχου και απειλεί δύο χωριά.

Έκτακτη σύσκεψη

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε έκτακτη συντονιστική σύσκεψη υπό τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση και γίνει συντονισμός δυνάμεων για το βράδυ.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε μέγιστη κινητοποίηση και ετοιμότητα δυνάμεων και αρμόδιων φορέων. Συμμετείχαν συναρμόδια υπουργεία, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, των ενόπλων δυνάμεων του ΕKAB καθώς και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.

 



Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 10.51 σε αγροτοδασική έκταση και στη συνέχεια επεκτάθηκε σε δασική έκταση χωρίς ωστόσο να απειλείται κάποιος οικισμός. Για την κατάσβεσή της έχουν κινητοποιηθεί 135 πυροσβέστες (συμπεριλαμβανομένων 6 ομάδων δασοκομάντος), 34 οχήματα, 6 ελικόπτερα (εκ των οποίων το ένα για συντονισμό) και 13 αεροσκάφη.
Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ, ενώ έχουν κινητοποιηθεί και 2 μηχανήματα έργου από ΓΕΕΘΑ.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες, σε γενική επιφυλακή τέθηκε το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών σε Αττική, Στερεά Ελλάδα, Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησο.