Πάτρα: Κατάληψη στο 19ο Γυμνάσιο όπου πατέρας ξυλοκόπησε τον γυμνασιάρχη ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ

Σε κατάληψη του σχολείου τους προχώρησαν σήμερα το πρωΐ οι μαθητές του 19ου Γυμνασίου Πατρών σε ένδειξη διαμαρτυρίας, αλλά και συμπαράστασης στον γυμνασιάρχη τους , που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από πατέρα χθες.

Διαστάσεις λαμβάνει το περιστατικό βίας σε βάρος του Διευθυντή του 19ου Γυμνασίου Πατρών, από πατέρα μαθητή (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), χθες Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου.

Εξάλλου το Δ.Σ. της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας, καταδίκασε την επίθεση σε βάρος του συναδέλφου τους και σε ανακοίνωση επισημαίνει:

Το Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απαράδεκτη φραστική και σωματική επίθεση γονέα στον συνάδελφο Διευθυντή του 19ου Γυμνασίου και μέλος του Δ.Σ της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας, τονίζοντας πως τέτοιου είδους επιθέσεις, εκτός του ότι προσβάλλουν την τιμή και την αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών, είναι κτύπημα κατά του δημόσιου σχολείου και όσων το υπηρετούν.

Αυτή η ενέργεια που στρέφεται κατά ενός εκπαιδευτικού με δεδομένες παιδαγωγικές ευαισθησίες, όπως και κάθε πράξη βίας, που παραβιάζει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι καταδικαστέα και αποτελεί δείγμα της κρίσης αξιών και θεσμών που βιώνει η κοινωνία μας.

Συνέπεια των παραπάνω είναι η περαιτέρω απαξίωση του λειτουργήματος των εκπαιδευτικών και του έργου που επιτελούν, τη στιγμή που δίνουν καθημερινά μάχες στα σχολεία για να ανατρέψουν την υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης και του ασφυκτικού πλαισίου μέσα στο οποίο καλούνται να εργαστούν οι εκπαιδευτικοί.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι εκπαιδευτικοί πέφτουν θύματα παρόμοιων επιθέσεων και πολύ φοβούμαστε ότι δε θα είναι και η τελευταία.

Η Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στο συνάδελφο Διευθυντή του 19ου Γυμνασίου και δηλώνει ότι τέτοιες ενέργειες βρίσκουν απέναντι όλο το εκπαιδευτικό κίνημα.

Klavdia: H πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά την Eurovision μαζί με τον σύντροφό της, OGE

Τι πρέπει να ξέρετε για την ανδρική υπογονιμότητα

Δυτική Ελλάδα: Στην Εντατική 56χρονη μετά από ηλεκτροπληξία – Δίνει μάχη για τη ζωή της

Στάθης Παναγιωτόπουλος: 3 χρόνια φυλάκιση για την υπόθεση revenge porn με δικαίωμα έφεσης

Wall Street: Κλείσιμο με πτώση

Μίνι καλοκαίρι με 30άρια και σκόνη που θα καλύψει όλη τη χώρα – Αλλαγή με καταιγίδες από Κυριακή

Υπερανάλυση: Ο πιο ήσυχος σαμποτέρ σου

Ο Θ. Ξυλιάς στον Εσπερινό στην Αγυιά για τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη