Πάτρα: Κατάληψη στο 19ο Γυμνάσιο όπου πατέρας ξυλοκόπησε τον γυμνασιάρχη ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ

Σε κατάληψη του σχολείου τους προχώρησαν σήμερα το πρωΐ οι μαθητές του 19ου Γυμνασίου Πατρών σε ένδειξη διαμαρτυρίας, αλλά και συμπαράστασης στον γυμνασιάρχη τους , που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από πατέρα χθες.

Διαστάσεις λαμβάνει το περιστατικό βίας σε βάρος του Διευθυντή του 19ου Γυμνασίου Πατρών, από πατέρα μαθητή (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), χθες Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου.

Εξάλλου το Δ.Σ. της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας, καταδίκασε την επίθεση σε βάρος του συναδέλφου τους και σε ανακοίνωση επισημαίνει:

Το Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απαράδεκτη φραστική και σωματική επίθεση γονέα στον συνάδελφο Διευθυντή του 19ου Γυμνασίου και μέλος του Δ.Σ της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας, τονίζοντας πως τέτοιου είδους επιθέσεις, εκτός του ότι προσβάλλουν την τιμή και την αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών, είναι κτύπημα κατά του δημόσιου σχολείου και όσων το υπηρετούν.

Αυτή η ενέργεια που στρέφεται κατά ενός εκπαιδευτικού με δεδομένες παιδαγωγικές ευαισθησίες, όπως και κάθε πράξη βίας, που παραβιάζει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι καταδικαστέα και αποτελεί δείγμα της κρίσης αξιών και θεσμών που βιώνει η κοινωνία μας.

Συνέπεια των παραπάνω είναι η περαιτέρω απαξίωση του λειτουργήματος των εκπαιδευτικών και του έργου που επιτελούν, τη στιγμή που δίνουν καθημερινά μάχες στα σχολεία για να ανατρέψουν την υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης και του ασφυκτικού πλαισίου μέσα στο οποίο καλούνται να εργαστούν οι εκπαιδευτικοί.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι εκπαιδευτικοί πέφτουν θύματα παρόμοιων επιθέσεων και πολύ φοβούμαστε ότι δε θα είναι και η τελευταία.

Η Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στο συνάδελφο Διευθυντή του 19ου Γυμνασίου και δηλώνει ότι τέτοιες ενέργειες βρίσκουν απέναντι όλο το εκπαιδευτικό κίνημα.

Σύσκεψη υπό τον Χατζηδάκη για την εφαρμογή του νέου ΚΟΚ – Πλαίσιο πρωτοβουλιών για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας

Τι κατέθεσε ο Σαμαράς στη δίκη για την υπόθεση της Novartis

«Προπονητής της Σεβίλλης για τα επόμενα τρία χρόνια ο Αλμέιδα»

Δίκη Φιλιππίδη: Σήμερα θα καταθέσουν μεγάλα ονόματα του ελληνικού θεάτρου

Σύλληψη για κατοχή ναρκωτικών στην Εθνική Οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων

Νοσοκομείου Ρίου: Εγκεφαλικά νεκρά τα δύο παιδιά που έπεσαν στον ποταμό Άραχθο – Συναινούν οι γονείς του ενός για δωρεά οργάνων

Για την αναγέννηση της Αχαΐας

Το Σάββατο το μνημόσυνο της Αγγελικής Λεπίδα-Καρώνη