Θέμης Μπάκας: “Απαράδεκτη απόφαση υποβαθμίζει το Γενικό Λύκειο Βραχναιίκων”

Σε ανάρτησή του ο υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Θέμης Μπάκας αναφέρει:

Ανάστατη, απολύτως δικαιολογημένα, είναι η μαθητική κοινότητα των Βραχναιίκων από την αιφνιδιαστική κατάργηση της Θεωρητικής Κατεύθυνσης της Γ’ Λυκείου στο Λύκειο της περιοχής, με επίκληση του μικρού αριθμού μαθητών σε αυτή.
Οι μαθητές/τριες έχουν ήδη ξεκινήσει να παρακολουθούν αυτή την κατεύθυνση από την προηγούμενη χρονιά, στη Β΄ Λυκείου.
Είναι, αν μη τι άλλο, κατακριτέο το γεγονός εν μία νυκτί να αποφασίζεται ερήμην όλων – μαθητών, γονέων – εκπαιδευτικών – η κατάργηση του τμήματος και μάλιστα την τελευταία χρονιά της Γ΄ Λυκείου, όταν τα παιδιά μπαίνουν στην τελική ευθεία για τις πανελλαδικές εξετάσεις.
Είναι προφανές ότι η αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος και η μετακίνηση των μαθητών σε όμορο σχολείο θα τα ταλαιπωρήσει, θα τους στερήσει πολύτιμο χρόνο και θα επιβαρύνει οικονομικά τις οικογένειές τους.
Ως εκ τούτου, αυτή η απαράδεκτη απόφαση που υποβάλλει τους μαθητές σε μεγάλη ψυχική φόρτιση, αλλά και υποβαθμίζει το Γενικό Λύκειο Βραχναιίκων, ένα από τα καλύτερα σχολεία της Πάτρας, θα πρέπει να αναθεωρηθεί.

Ο Μαχμούντ Αμπάς αίρει την απαγόρευση λειτουργίας του Al Jazeera στα παλαιστινιακά εδάφη

Κυρανάκης για τη συμφωνία στη Ρώμη: Στόχος μας να έρθουν 23 νέα τρένα μέχρι το 2027

Περιοδεία στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιήσει η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Στο Βερολίνο την Τρίτη ο Μητσοτάκης – Θα συναντηθεί με τον Μερτς

Πάτρα: Με επιτυχία η πρώτη συναυλία της καλοκαιρινής περιόδου, του ΩΔΕΙΟΥ της «ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ»

ΔΑΑ: Στα 26,2 εκατ. ευρώ τα κέρδη το α΄ τρίμηνο και αύξηση 11,4% της επιβατικής κίνησης συγκριτικά με πέρυσι

Moderna: Το συνδυασμένο εμβόλιο κατά γρίπης και Covid-19 υπερτερεί των τρεχόντων εμβολίων

“Περίπατος” με “100άρα” και εύκολο 1-0 του Παναθηναϊκού επί του Προμηθέα