Παναγιωτόπουλος: Άλλη μια θλιβερή πρωτιά της Ελλάδας στην υγεία με ‘‘υπογραφή’’ της κυβέρνησης

05/09/2024 | 21:36

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας κ. Σπυρίδωνα – Άδωνι Γεωργιάδη με θέμα «Αμείλικτα τα στοιχεία της EUROSTAT για ανικανοποίητες ανάγκες Υγείας στην Ελλάδα» κατέθεσαν είκοσι τέσσερις (24) Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με πρωτοβουλία του Βουλευτή Αχαΐας και Τομεάρχη Υγείας Ανδρέα Παναγιωτόπουλου.

Στο περιεχόμενο της ερώτησης, αφού γίνεται αναφορά στην ανακοίνωση της EUROSTATσχετικά με τους ανανεωμένους δείκτες της που αφορούν στο τρίτο κεφάλαιο του του Ευρωπαϊκού Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων (EPRS), κεφάλαιο το οποίο τιτλοφορείται «Κοινωνική Προστασία και Συμπερίληψη», παρατίθενται τα στοιχεία για τον δείκτη ανικανοποίητων αναγκών των ληπτών υπηρεσιών υγείας.

Τα στοιχεία αυτά είναι κόλαφος για την κυβέρνηση των Μητσοτάκη-Γεωργιάδη, διότι η χώρα μας καταγράφει μια ακόμη θλιβερή πρωτιά στα κράτη-μέλη της ΕΕ, με το ποσοστό να φτάνει το 11,6%, όταν ο ενωσιακός μέσος όρος είναι μόλις στο 2,4%. Με απλά λόγια οινεοδεξιές «μεταρρυθμίσεις» της χειρότερης ελληνικής κυβέρνησης από τη Μεταπολίτευση στερούν από τους κατοίκους της χώρας μας σημαντικές υπηρεσίες υγείας.

Στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεσμευόμαστε για την επαναθεμελίωση του ΕΣΥ και την αποκατάσταση του δημόσιου και ανθρωποκεντρικού χαρακτήρα του,που η πολιτική της νεοδεξιάς κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας έχει διαλύσει εις βάρος των ασθενών και των οικογενειών τους, καθώς και των εργαζομένων στον πολύπαθο χώρο της υγείας.

Christy: Κρυφή βία
19/11/2025 | 14:56

Πάτρα: Η φωνή αγωνίας της μάνας “Σώστε το γιό μου” – Ο Μάριος είναι διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Ρίου και ο ΕΟΜ απορρίπτει το αίτημα της μεταμόσχευσης!

Πάτρα: Σφοδρή σύγκρουση “ντελιβεράδων” – Δύο τραυματίες (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Επιβεβαιώνεται ιατροδικαστικά η σοκαριστική καταγγελία πως16χρονος βίασε 12χρονη-Γνωρίστηκαν μέσω instagram-ΝΕΟΤΕΡΑ

Πάτρα: Ποιος είναι ο 48χρονος που βρέθηκε κρεμασμένος στις φυλακές Αγίου Στεφάνου

Αχαΐα: Σοκάρει η αυτοκτονία άνδρα – Βρέθηκε κρεμασμένος από δέντρο, εντοπίστηκε σημείωμα

Δυτ. Ελλάδα: Άνδρας βρέθηκε κρεμασμένος σε δέντρο – Ο αδερφός του είχε «φύγει» με παρόμοιο τρόπο

“Βόμβα” Σπύρου Μαρτίκα για τον επιχειρηματία και τη σπείρα με τις απάτες που δρούσε και στην Πάτρα: «Έφαγε 250 χιλιάρικα από τον Παντελίδη το βράδυ που σκοτώθηκε»

Σιωπηρή διαμαρτυρία και πορεία για τον 17χρονο Μάριο που βρίσκεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Ρίου