Υιοθετώντας μια γάτα θα πείτε «αντίο» σε αυτά τα προβλήματα υγείας

Σκέφτεστε να υιοθετήσετε μια γάτα αλλά διστάζετε;

Πιστεύετε ότι δεν θα είστε ικανός κηδεμόνας, ότι θα τα κάνετε όλα λάθος και ότι δεν μπορέσετε να ανταπεξέλθετε σε όποια δυσκολία έρθει στον δρόμο σας;

Μόνο και μόνο που αμφισβητείτε τον εαυτό σας, δείχνει ότι όχι μόνο θα τα καταφέρετε μια χαρά, αλλά θα είστε και ο ιδανικός γατογονιός για τον μικρό σας αίλουρο. Φυσικά, κανείς δεν λέει ότι η συμβίωση με μια γάτα είναι εύκολη. Προφανώς υπάρχουν δυσκολίες και αναποδιές, αλλά έτσι είναι η ζωή. Προφανώς και θα σας ξυπνάει στις 3 τα ξημερώματα με το γάργαρο νιαούρισμά της, αλλά όταν θα τρίβεται πάνω σας για να σας δείξει την αγάπη της, εσείς θα λιώνετε από ευτυχία και θα ξεχνάτε τα πάντα. Εκτός των άλλων, με το να υιοθετήσετε μια μικρή, φουντωτή κυρία θα απαλλαγείτε από ορισμένα προβλήματα υγείας. Ποια είναι αυτά; Ας τα δούμε αμέσως.

Πείτε «αντίο» στο άγχος

Εντάξει, για να είμαστε απολύτως ειλικρινείς το άγχος δεν εξαφανίζεται από τη μια στιγμή στην άλλη, αλλά μπορεί να περιοριστεί σημαντικά όταν βλέπετε το γατόνι σας να κάνει zoomies στο σαλόνι και μετά να αράζει στην πολυθρόνα σας γιατί κουράστηκε από το πολύ τρέξιμο. Αυτές και άλλες τόσες εικόνες της γάτας σας, θα σας βοηθήσουν να ξεχάσετε για λίγο τα προβλήματα της καθημερινότητας και να νιώσετε απίστευτη ευφορία. Επιπλέον, με το να χαϊδεύετε τη γάτα σας, σας ανακουφίζει από το άγχος, ειδικά αν εκείνη γουργουρίζει κιόλας. Εξάλλου, τα οφέλη του γουργουρητού τα έχουν αναδείξει πάρα πολλές έρευνες. Δεν είναι μόνο ευεργετικό για τις ίδιες τις γάτες αλλά και για τους κηδεμόνες τους, οι οποίοι χαλαρώνουν και ηρεμούν σαν να έχουν κατακτήσει το απόλυτο επίπεδο ζεν. Ακόμα, το παιχνίδι μαζί τους αυξάνει τα επίπεδα σεροτονίνης και ντοπαμίνης, και η παρέα με μια γάτα μειώνει το αίσθημα της μοναξιάς.

Πείτε «αντίο» στην πίεση

Και αν νομίζατε ότι η υιοθεσία μιας γάτας συμβάλλει μόνο στην αντιμετώπιση του άγχους κάνετε λάθος. Μια γάτα μπορεί να κάνει καλό και στην σωματική υγεία ενός ανθρώπου. Πώς; Μα φυσικά, όταν ένα άτομο έχει λιγότερο άγχος, μειώνεται και η πίεσή του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικών επεισοδίων. Μάλιστα, σύμφωνα με μία μελέτη, οι άνθρωποι που είχαν γάτες, είχαν λιγότερες πιθανότητες να πάθουν καρδιακή προσβολή σε σχέση με τους ανθρώπους που δεν είχαν. Επίσης, οι μελετητές επισημαίνουν ότι η συμβίωση με μια γατούλα βελτιώνει τον ύπνο καθώς οι κηδεμόνες νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια. Προφανώς και θα σας ξυπνήσει ξημερώματα με τα τερτίπια της, αλλά ως επί το πλείστον θα κοιμάστε ξέγνοιαστα. Το extra bonus στη συμβίωση με μια μικρή κυρία είναι στην περίπτωση που υπάρχουν παιδιά. Τα παιδιά μαθαίνουν από μικρά να είναι υπεύθυνα, πως να φροντίζουν και να αγαπάνε ένα ζωάκι, αναπτύσσουν ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα και εμφανίζουν λιγότερες αλλεργίες.,

Μείνετε σε φόρμα

Μπορεί οι γάτες να μην είναι σαν τους σκύλους που χρειάζονται βόλτες, αλλά μπορείτε άνετα να παίξετε μαζί τους μέσα στο σπίτι και έτσι να μείνετε κι εσείς και η μικρή σας κυρία σε φόρμα. Επίσης, μπορείτε να εκπαιδεύσετε το αιλουροειδές σας κατοικίδιο να πηγαίνετε βόλτες, πράγμα που θα σας βοηθήσει να “ξεσκουριάσετε” και να “αδειάσετε” το μυαλό σας. Αφήστε που αν όντως η γάτα σας τα πάει καλά με τις βόλτες, θα τις λατρέψει και θα θέλει να πηγαίνετε συνέχεια, οπότε αυτό θα αποτελεί και για εσάς ένα κίνητρο.

Συμπέρασμα

Υιοθετήστε μια γάτα και θα μας θυμηθείτε. Φυσικά θα έχετε περισσότερες ευθύνες και φυσικά θα αντιμετωπίσετε μερικές δυσκολίες. Όμως, όλα αυτά που θα πάρετε από εκείνη δεν μπορούν να περιγραφούν με λόγια. Η αγάπη της, η στοργή της, ο τρόπος που σκέφτεται και πράττει θα σας κάνουν να αναθεωρήσετε πολλά πράγματα στη ζωή σας. Θα μάθετε να βάζετε όρια, θα καταλάβετε ποιος είναι πραγματικά κοντά σας, ποιος νοιάζεται για το καλό σας. Θα μάθετε να είστε πιο υπεύθυνος, πιο συγκεντρωμένος στους στόχους σας και πιο ήρεμος όταν εμφανιστεί στον δρόμο σας κάποιο εμπόδιο.

Πείτε μας… Ακόμα το σκέφτεστε;

https://www.topetmou.gr/

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ