Έργο προστασίας ακτής αλλά και βιώσιμης κινητικότητας στο Ρίο

03/09/2024 | 15:53

 

Η σημερινή υπογραφή σφραγίζει μια οραματικά δύσκολη αλλά ρεαλιστική προσπάθεια για την προστασία, ανάπλαση και ανάδειξη της παράκτιας ζώνης της Πάτρας στην περιοχή Ρίου – Αγίου Βασιλείου.

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος καθώς συνέβαλα και εγώ δίπλα στον Περιφερειάρχη μας, Νεκτάριο Φαρμάκη και με τους υπόλοιπους συναδέλφους για την υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου για την περιοχή μας. Η αρχική προσπάθεια για ένα έργο προστασίας της διάβρωσης των ακτών και αναπλήρωσης ακτής εμπλουτίστηκε και αναβαθμίστηκε καθοριστικά με την συνδρομή μου σ’ ένα έργο ευρύτερης ανάπλασης που περιλαμβάνει ποδηλατόδρομο και δίνει προτεραιότητα στον πεζό, τον ποδηλάτη και την βιώσιμη κινητικότητα.

Πρόκειται για ένα έργο που αφενός θα συμβάλει στην προστασία της παραλιακής ζώνης από το φαινόμενο της διάβρωσης των ακτών, αφετέρου πρόκειται να δώσει μια άλλη πνοή στην περιοχή, αναδεικνύοντας όλο το παραλιακό μέτωπομε τη δημιουργία δρόμου ειδικών προδιαγραφών και ποδηλατόδρομου για την εξυπηρέτηση των κατοίκων και των επισκεπτών.

Θέλω να εξάρω ιδιαίτερα την προσπάθεια του Περιφερειάρχη μας Ν. Φαρμάκη, των υπηρεσιακών παραγόντων καθώς και των μελετητών για τη θετική έκβαση αυτής της προσπάθειας.

Θα συνεχίσω να συμβάλλω και να παρακολουθώ το έργο και από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας προκειμένου να τηρηθούν οι απαιτούμενες προδιαγραφές, έχοντας ως στόχο το συγκεκριμένο έργο να αποτελέσει πρότυπο και για άλλες περιοχές της Αχαΐας που έχουν παρόμοια προβλήματα.

 

ΝΕΟΤΕΡΑ: Ένας νεκρός από το τροχαίο στο Λάππα Δυτικής Αχαΐας – Δύο σοβαρά τραυματίες – Μικροεπεισόδια στο σημείο – ΦΩΤΟ

Οι “έξυπνες” κάμερες μπήκαν και στην Πάτρα – Σε ποια σημεία θα μας καταγράφουν

Πάτρα: Άνοιξε η κυκλοφορία στο μπλόκο της Περιμετρικής-Οι αγρότες παρέδωσαν δύο λωρίδες μετά από συμφωνία μα την Αστυνομία-Πώς θα γίνεται η κυκλοφορία-ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Ξεκινάει σήμερα το πρόγραμμα για την παχυσαρκία με 30.000 δικαιούχους – Ποιοι θα λάβουν σήμερα και αύριο SMS

Πάτρα: “Τρίτωσε” το κακό το βράδυ των Χριστουγέννων! Τροχαίο στην Οβρυά – Στο Νοσοκομείο παιδάκι (ΦΩΤΟ)

Κλειστή η Περιμετρική μέσα στις γιορτές από τους αγρότες – Έπεται κυκλοφοριακή κατάρρευση στην Πάτρα!

Πάτρα: ΙΧ “καρφώθηκε” σε πινακίδα εμπορικού κέντρου (ΦΩΤΟ)

Δυτική Αχαΐα: 16χρονος ο νεκρός του τροχαίου στην παλαιά Πατρών-Πύργου – 17χρονος ανάμεσα στους τραυματίες