Χρηματιστήριο Αθηνών: Πτώση σχεδόν 2% για τον Γενικό Δείκτη

02/08/2024 | 12:38

Σε κλοιό ισχυρών πιέσεων βρίσκονται οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης (2.8.2024), με την αγορά να υποχωρεί κάτω από τα επίπεδα των 1.450 μονάδων.

Η αγορά επηρεάζεται από το αρνητικό διεθνές κλίμα. Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια υποχωρούν, μετά τη χθεσινή (1.8.2024) ισχυρή πτώση των δεικτών της Wall Sreet, καθώς επανέρχονται οι ανησυχίες για πιθανή ύφεση της οικονομίας των ΗΠΑ. Με μεγάλες απώλειες έκλεισαν και οι μετοχές και τα ασιατικά χρηματιστήρια.

O Γενικός Δείκτης Τιμών, στις 11:00, διαμορφώνεται στις 1.445,07 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,99%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 11,95 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 2,20%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 1,55%.

Πτώση καταγράφουν όλες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές της Eurobank (-2,92%), της Alpha Bank (-2,90%), της Πειραιώς (-2,86%), της Autohellas (-2,74%) και της Ελάκτωρ (-2,44%).

Ανοδικά κινούνται 11 μετοχές, 63 πτωτικά και 10 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές Attica Bank +2,55% και Ξυλεμπορία (π)+2,04%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές Moda Bango -8,92% και Ακρίτας -7,89%.

 

ΠΗΓΗ

 

 

Αχαΐα: Θρήνος για τον 30χρονο που “έφυγε” μετά από τροχαίο ανήμερα των Χριστουγέννων – Η οικογένεια δώρησε τα όργανά του – ΦΩΤΟ

Θλίψη σε Πάτρα και Μεσολόγγι: «Έφυγε» ξαφνικά στα 54 του ο διακεκριμένος επιστήμονας Ασημάκης Γριβόπουλος

Έδωσε ζωή με τον θάνατό του ο Αλέξανδρος! Χάρισαν τα όργανά του! Συγκλονίζει η τραγωδία στο Λάππα

Πάτρα: 56χρονη βρέθηκε νεκρή στην οικία της

Τραγωδία στην Πάτρα: 49χρονος βρέθηκε νεκρός

Τροχαίο–σοκ στην Περιβόλα: Αγροτικό μπήκε μέσα σε ταβέρνα και ο οδηγός έπεσε σε τρύπα κάτω από το όχημα (ΦΩΤΟ)

Αχαΐα: Τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν σε σοκαριστικό τροχαίο – Τα οχήματα κατέληξαν σε πόρτα επιχείρησης!

Σοκ στην Πάτρα: “Έφυγε” στα 48 του ο Θανάσης Γκώγκος